1958

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Prince (Prince Rogers Nelson) γεννήθηκε στην Μινεάπολις της Μινεσότα. Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες των τελευταίων σαράντα χρόνων, έχοντας κερδίσει επτά βραβεία Grammy, μία Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο Όσκαρ. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το Μάρτιο του 1994. Δημοφιλή τραγούδια του: “Purple Rain”, “When Doves Cry”, “Kiss”, “Sign o’ the Times”, “Cream”, “Nothing Compares 2 U”.

1963

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας των Violent Femmes, Gordon Gano γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin. Μαζί με τους Brian Ritchie και Victor DeLorenzo δημιούργησαν το συγκρότημα το 1980 και γνώρισαν επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, με τραγούδια όπως τα “Blister in the Sun”, “Kiss Off” και “Add It Up”. Διαλύθηκαν το 1987 για να ξανασχηματιστούν το 2007 για ένα σύντομο διάστημα. Μετά από αυτό ο Gano σχημάτισε καινούρια μπάντα με τα πρώην μέλη των The Bogmen, Billy και Brendan Ryan, με την ονομασία Gordon Gano & The Ryans.

1969

Το supergroup Blind Faith πραγματοποιεί την πρώτη του συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood και Ric Grech. Θα κυκλοφορήσουν ένα και μοναδικό άλμπουμ τον Αύγουστο με τίτλο “Blind Faith” και θα διαλυθούν λίγο αργότερα…

1970

Οι Βρετανοί The Who δίνουν παράσταση στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας το άλμπουμ/rock-όπερα “Tommy”. Είναι το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 23 Μαΐου του 1969. Είναι το πρώτο μουσικό έργο που κέρδισε τον χαρακτηρισμό “Rock Opera” και το 1998 κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής με σημαντική προσφορά στην εξέλιξη της μουσικής.

http://www.youtube.com/watch?v=Fv87COZn_Dk&feature=related

1994

Οι Boston κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Walk On”. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν το 1988 και τελείωσαν το 1993. Είναι το μόνο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον τραγουδιστή Brad Delp. Θα φτάσει μέχρι την έβδομη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “I Need Your Love”, “Surrender to Me” κ.α.

http://www.youtube.com/watch?v=41ryARbczMs
www.musicdiary.gr