DSC00458O Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μιρέλα Πάχου και οι εξαιρετικοί μουσικοί τους ξεκίνησαν εχθές την καλοκαιρινή τους περιοδεία απο το θέατρο Πέτρας για ένα μουσικό ταξίδι μέσα απο μελωδίες και στίχους. Ένα πρόγραμμα λίγο πολύ όπως το περιμέναμε και ουσιαστικά όπως θα θέλαμε να είναι. Ο κύριος Θάνος καθισμένος μπροστά απο το πιάνο του και ο Μίλτος να δείνει φωνή και ψυχή πίσω απο το μικρόφωνό του.

DSC00465

Τραγούδια φυσικά απο το “Σταυρό Του Νότου” σε ποίηση του Νίκου Καββαδία (που νομίζω πως με αυτό το συγκεκριμένο έργο έχουν ταυτιστεί οι πάντες, μικροί – μεγάλοι και νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο), τραγούδια σε συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου που τα μάθαμε κυρίως ερμηνευμένα απο τη φωνή του Βασίλη, τραγούδια απο την προσωπική εικοσαετή καριέρα του Μίλτου, αφιέρωμα φυσικά στον Δημήτρη και στον Άλκη, που ούτε ο Μικρούτσικος και ούτε ο Πασχαλίδης ξεχνούν ποτέ.

DSC00484

Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις άκρως ενδιαφέρουσες ερμηνείες του θάνου Μικρούτσικου σε τραγούδια του Μίλτου!!! Άλλα και τις ερμηνείες της όμορφης Μιρέλας Πάχου στα ποιήματα του Νίκου Καββαδία. Πιστεύω πως η χθεσινή βραδιά ήταν για την Μιρέλα μία απο τις πρώτες  μεγάλες βραδιές της καριέρας της μιας και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν πολλές πολλές τέτοιες.

DSC00509

Όσο αναφορά τον Πασχαλίδη. Ο Μίλτος θεωρώ πως διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Στη σκηνή τα δίνει όλα, χαίρεται πολύ με αυτό που κάνει και νομίζω πως οι κινήσεις του είναι πιο σίγουρες απο ποτέ.

DSC00451

Για τον κύριο Θάνο Μικρούτσικο δεν  έχω να πώ κάτι. Η καθολική αναγνώριση απο το κοινό και το παρατεταμένο χειροκρότημα σε κάθε του υπόκλιση, τα λένε όλα από μόνα τους. Δημήτρης Μουτάφης, Δημήτρης Συνογιάννης, Ηλίας Δουμάνης, Πάρις Περυσινάκης  και φυσικά ο συγκλονιστικός Θύμιος Παπαδόπουλος απλά επιβεβαίωσαν τον Θάνο Μικρούτσικο που ανέφερε πως απλά είναι οι καλύτεροι μουσικοί που θα μπορούσε να έχει.

Καλό καλοκαίρι….

Κείμενο, φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος

DSC00522