ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Γυρνάμε λίγο πίσω, στα χρόνια της καραντίνας και του ιού που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε για να ακούσουμε έναν απο τους καλύτερους δίσκους του 2020. Οι Λευκη Συμφωνία την άνοιξη του 2020 κυκλοφόρησαν την τελευταία του πρωσοπική δουλειά με τίτλο “Σαν τον Ήλιο”.

Ένα άλμπουμ με 10 ολοκαίνουργια τραγούδια, που υπογράφει το συγκρότημα και έρχεται το 2020 με νέο ήχο και πολύ δυνατό στίχο. Κάπου είχα διαβάσει πως το συγκεκρίμενο αλμπουμ θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει στα τελη των 90s για να ταιρίαξει απόλυτα στην πορεία της μπάντας αλλά νομίζω πως τη χρονιά που ήρθε σημμάδεψε τη δισκογραφία στο ελληνόφωνο ροκ και μας έδειξε πως οι ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι μία μπάντα που έχουν να δώσουν ακόμα πολλά.

Σήμερα στεκόμαστε στο ομώνυμο τραγούδια του αλμπουμ, το οποίο είναι σε στίους του  Θοδωρής Δημητρίου/Ποίηση Ρώμου Φιλύρα (Δεν Έφθασα Ψηλά) & μουσική, Θοδωρή Δημητρίου/Διογένη Χατζηστεφανίδη!

Μέσα από το εσωτερικευμένο πλέγμα αναζητήσεων που τους διακατέχει από την αρχή τους, μας χάρισαν συνθέσεις που υπηρετούν πιστά τον χαρακτηριστικά διαχρονικό dark wave/post punk/dark rock ήχο της μπάντας. Ηχητικά μονοπάτια γεμάτα ατμόσφαιρες, ψυχεδέλεια και progressive πινελιές. Σαρανταεπτά λεπτά ενός στοιχήματος που έβαλαν – και το κέρδισαν.

ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:
Θοδωρής ∆ημητρίου (φωνή)
Κώστας Μιχαλός (κιθάρα)
∆ιογένης Χατζηστεφανίδης (μπάσο)
Βαγγέλης Τσιμπλάκης (ντράμς)