Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος 

Η Αθήνα υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Βασίλη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα 50 συνεχόμενα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και η προσφορά του είναι ανεκτίμητη. Τέσσερις γενιές ανθρώπων κατέκλυσαν εχθές το βράδυ το επιβλητικό Καλλιμάρμαρο και έκανε το στάδιο που φιλοξένησε τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες, να μοιάζει με γηπεδακι της γειτονιάς.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 60000 ανθρώπους που πήγαν να χειροκροτησουν και να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μοναδικό Βασίλη για όλο αυτό το μεγάλο ταξίδι που μας έχει προσφέρει.

Άλλωστε σε μια τέτοια γιορτή είναι όλοι καλεσμένοι. Φίλοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι που μεγάλωσαν με τη φωνή του Βασίλη και δίνουν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά να συνεχίσει να ερωτεύεται, να ταξιδεύει, να αντιδράει με τα τραγούδια του. Ήταν εκεί και ο Χριστόφορος Κροκίδης και με την κόκκινη ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια μας έφερε στο μυαλό εκείνες τις στιγμές που οι δυο τους “έβαζαν” φωτιά σε γήπεδα και θέατρα. “…ότι ήταν να κάνουμε το κάνουμε και το ευχαριστηθηκαμε με τον Βασίλη, στο Καλλιμάρμαρο πάμε για το χειροκρότημα…” μου είπες λίγες μέρες πριν που τον συνάντησα!

Ήταν εκεί η Τάνια Κικίδη. Η δικιά μας Τάνια που λατρέψαμε στο πλάι του μεγάλου για πολλά χρόνια και εχθές σήκωσε έτσι αβίαστα το Καλλιμάρμαρο στις πλάτες της με την συγκλονιστική της παρουσία .
Ήταν εκεί ο Βαγγέλης Πατεράκης, ο Ανδρέας Απόστολου και Στέφανος Δημητρίου. Είναι μια ζωή άλλωστε εκεί και θα είναι για πάντα. Ήταν η Μαίρη Μπροζη με τη φωνάρα της και ο Γιάννης Αυγέρης ο άξιος συνεχιστής στις ηλεκτρικές κιθάρες εδώ και 15 χρόνια. Ήταν ο Απόστολος Μόσιος που έκανε όλα το στάδιο να ανάψει τα φλας στο “Κρυψου” και να “αναγκάσει” την Ελένη Ράντου που είναι πάντα στο πλάι του Βασίλη να τραβάει βίντεο από τη σκηνή, μαγεμένη και αυτή όπως όλοι μας. Ήταν εκεί η υπέροχη χορωδία “Ρυθμός” του Νικόλαου Χιώτογλου δίνοντας ένα υπέροχο χρώμα στη συναυλία!

Ήμασταν εκεί γιατί ο Βασίλης μας γιορταζε και είμαστε όλοι εκεί μια ζωή και θα είμαστε και στα 60.

Χρόνια πολλά μεγάλε και ευχαριστούμε πολύ.

Διαβάστε ακόμα…

Ξένος – Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Όταν το “Βασίλη ζούμε για να σ’ακούμε” ηχεί πιο αληθινά από ποτέ! | Βασίλης Παπακωνσταντίνου