078‘Οσα χρόνια και αν περάσουν ο Νίκος Ξυλούρης θα έχει περίοπτη θέση στη καρδιά κάθε ‘Ελληνα. Η μοναδική του φωνή και οι αξέχαστες ερμηνείες του είναι πάντα βαθιά ριζωμένα όπου υπάρχει ελληνισμός. Αυτό φάνηκε και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 23/02/2013 οπού περισσότερες απο 1000 χίλιες ελληνικές ψυχές βρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Σχολής Φρανκ Σινάτρα, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης για την συναυλία-αφιέρωμα του Αρχάγγελου της Κρήτης απο τον εξαιρετικό και ταλαντούχο ερμηνευτή Πάνο Μπούσαλη.

Ο Πάνος Μπούσαλης  γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας, με 373109_417108918359714_1286165764_nαξιοπρόσεκτη μέχρι σήμερα μουσική παρουσία, μετέφερε στους θεατές ριζίτικους σκοπούς και αξιόλογα κομμάτια μεγάλων δημιουργών και ποιητών μας όπως αναδείχτηκαν με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, μιας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.

Στη συναυλία συμμετείχαν  μέλη της χορωδίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) και τραγούδια όπως ο Ερωτόκριτος, Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί, έβαλε ο Θεός σημάδι, ψεύτη κόσμε, αγρίμια και αγριμάκια και πολλά πολλά ακόμα μας υπενθύμιαζαν πως ακόμα και σήμερα ο Νίκος Ξυλούρης παραμένει πάντα τόσο επίκαιρος και διαχρονικός.

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για τον Ξυλούρη η αντιπρόεδρος του ΚΕΠ, Ελένη Δρίβα, η οποία αναφέρθηκε στην 39χρονη πορεία του ελληνοαμερικανικού αυτού φορέα και στο “πολύπλευρο πολιτιστικό έργο” του. Μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΠ, Ηρακλή Κρεμμύδα, απένειμαν στην Ουρανία Ξυλούρη τιμητική πλάκα στη μνήμη του συζύγου της.

Θερμα συγχαρητήρια….

Γράφει ο thanos_teg

Βίντεο : grnrainbowshop