Τραγούδια χωρίς σύνορα” με μουσικές και τραγούδια χωρίς περιορισμούς εποχών, τόπων και ύφους. Η Μουσική είναι μία όπως και η αισθητική των Alcedo που προτείνει νέους τρόπους να ακούμε η και να παίζουμε μουσική. Ο ήχος και τα όργανα ακούγονται φυσικά(unplugged)και η παράσταση είναι στημένη θεατρικά σε ένα από τα πιο φιλόξενα θέατρα της πόλης μας, το OLVIO.
 
 

Τι γίνεται τις Πέμπτες στο OLVIO ???                                                                                Τα τραγούδια περνούν πέρα και πάνω από τα σύννεφα των πολέμων και μας θυμίζουν αυτό που είμαστε αληθινά. Ο ένας για τον άλλο.

Οι ALCEDO φόλκ band έρχονται στη σκηνή του OLVIO και μας οδηγούν χαρούμενα αλλά και με νοσταλγία στην Άνοιξη που πλησιάζει, με το φως και τα δικά της χρώματα. Χρώματα και ήχοι από τη δική μας και άλλες πατρίδες. Τραγούδια χωρίς σύνορα από πατρίδες χωρίς σύνορα…σαν όνειρο και ευχή μαζί.                                                 

       Ανάμεσα στα τραγούδια πλανιέται το φως και η σκιά ενός κοριτσιού η μιας πυγολαμπίδας.                               Το κορίτσι η η πυγολαμπίδα της Άνοιξης  ξέρει το δικό σου και το δικό μου μυστικό…                                Στο ρόλο του κοριτσιού η της πυγολαμπίδας της Άνοιξης η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου.

Ανέκδοτα τραγούδια από την πρόσφατη folk opera των alcedo «αψηφώντας τους θεούς-το αέναο ταξίδι της Αλκυόνης» συνταξιδεύουν με τον Angelo Branduardi, τον Johan Sebastian Bach, τον Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη), έναν Μαντηλάτο χορό από τη Θράκη, μενεξέδες και ζουμπούλια από τη μαγευτική Ιρλανδία, ήχους από έναν καταυλισμό Ρομά στη Ρουμανία η την Ελλάδα κ.α.

Δεν είναι το λικέρ της μαμάς που θα σε περιμένει στην πόρτα, δεν είναι ο καθαρός αέρας των πνευστών και οι νύξεις των νυκτών, ούτε οι φυσικές φωνές οι γλυκές των κοριτσιών και των αγοριών που θα κάνει αυτές τις Πέμπτες του Μάρτη ξεχωριστές και γιορτινές. Είναι η αξία και η ανάγκη να βρεθούμε ξανά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μαρία Μιχαλάκα: Βιολί, τραγούδι

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: Φλάουτο, κρουστά

Γιάννης Ταυλάς: Κιθάρες, κρουστά

Δημήτρης Κουφαλάκος: Φαγκότο, φυσαρμόνικα

Μενέλαος Μωραΐτης: Τούμπα, Ακορντεόν

Κώστας Κωνσταντάτος: Βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή

Αλέξανδρος Πολιτάκης: Σχεδιασμός φωτισμού

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΑΤΑΣΑ ΦΑΙΗ ΚΟΣΜΙΔΟΥ!!!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ

Θέατρο OLVIO. Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Τηλ: (+30) 210 3414118, 6973247721