Το νέο προκάλεσε σοκ. Ο 63χρονος μουσικός διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες, ευτυχώς σε πρόωρο στάδιο που σημαίνει περισσότερες ελπίδες για ίαση.

Μάλιστα οι Black Sabbath έβγαλαν και ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνουν το παραπάνω αλλά δεν λένε τίποτα για την επικείμενη περιοδεία τους. Αντίθετα, σημειώνουν πως τα πλάνα τους για το δίσκο συνεχίζονται κανονικά. «Όλα τα μέλη της μπάντας στέλνουν θετικά vibes στον Tony Iommi. Αυτή τι στιγμή ο Tony μιλάει με τους γιατρούς του για να έχει την ιδανικότερη θεραπεία.

Ο Iron Man του Rock n Roll παραμένει αισιόδοξος και αποφασισμένος να βγει νικητής», γράφει η ανακοίνωση και συνεχίζει, «Το νέο έρχεται την ώρα που η μπάντα ηχογραφεί στο L.A. το πρώτο της δίσκο ύστερα από 33 χρόνια με παραγωγό τον Rick Rubin. Τώρα θα τον ακολουθήσουμε στο Λονδίνο ώστε να συνεχίσουμε την δουλειά εκεί».

Θυμίζουμε πως ύστερα από την ανακοίνωση πως η αυθεντική σύνθεση των Black Sabbath επιστρέφει, έγινε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί παγκόσμια περιοδεία. Ανάμεσα στους σταθμούς ήταν και η Αθήνα όπου θα ήταν headliners στο Rockwave Festival. Τώρα όμως κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι πως Black Sabbath χωρίς Ozzy γίνεται, χωρίς Iommi όμως είναι μάλλον απίθανο.

Μετά την απώλεια του μεγάλου Ronnie James Dio από παρόμοια αιτία πριν ενάμιση χρόνο, ακόμα ένα μέλος των ηγετών του metal έρχεται αντιμέτωπο με την αρρώστια. Ελπίζουμε ολόψυχα να βγει νικητής!