Απάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ σε ανακριβές δημοσίευμα.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ αναφορικά με την πληρότητα της χθεσινοβραδινής συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη στο Ηρώδειο, αναφέρεται ανακριβώς ότι την συναυλία παρακολούθησαν 5.000 άτομα.

Η Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ ως υπεύθυνη για την οργάνωση, την ασφάλεια και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των εξωφεστιβαλικών εκδηλώσεων στο ρωμαϊκό ωδείο, διαψεύδει κάθετα το εν λόγω δημοσίευμα. Συγκεκριμένα, την συναυλία παρακολούθησαν 2.000 άτομα, το ανώτατο όριο θεατών για φέτος, το οποίο αντιστοιχεί στο 45% της πληρότητας του χώρου. Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την υγεία του κοινού, των εργαζομένων και των καλλιτεχνικών σχημάτων και εφαρμόζει αυστηρά λεπτομερές σχέδιο διεξαγωγής των εκδηλώσεων στις συνθήκες της πανδημίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός. Το σχέδιο αυτό είναι εγκεκριμένο από τους αρμόδιους φορείς και ακολουθήθηκε τόσο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσο και στις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα, επαινέθηκε από όλα τα μέσα για την ιδιαίτερη προσοχή και την σχολαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε την διοργάνωση των φετινών του εκδηλώσεων κάτω από τη σκιά της πανδημίας. Την ίδια φροντίδα επιδεικνύει και τώρα για τις εξωφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Ηρωδείου.