Απολαύσαμε μία φανταστική ταινία που την περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία. Μία ταινία αντάξια της μεγάλης ιστορίας των Queen. Μια ταινία με αναφορά την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Freddie Mercury, όσο και στη μεγαλειώδη πορεία των Queen προς τη κορυφή. Για να μην μπερδέυεστε από όσα ακούτε αριστερά και δεξιά, μιλάμε για κανονική ταινία και όχι για ντοκιμαντέρ. Αυτό καλό είναι να ξεκαθαριστεί για να ξέρετε τι σας περιμένει. Η ταίνια δείχνει την αρχή των θρυλικών Queen, απο το πως ξεκίνησαν,  απο τα live τους σε μικρές pub της εποχής, μέχρι και την μεγάλη συναυλία  1986 στο Wembley για το Live Aid που ουσιαστικά θα ήταν μία απο τις τελευταίες τους εμφανίσεις, με τον Mercury να χάνει σταδιακά τη μετά τη μάχη του με το Aids.


Όσο για τις ερμηνείες του Rami Malek, απλά νομίζω πως καλύτερη μεταφορά της ζωής και του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του ανυπέρβλητου Freddie στη μεγάλη οθόνη, δεν θα μπορούσε να γίνει. Η ιστορία της “σύλληψης” του We will rock you, μια από τις καλύτερες σκηνές του έργου.
Επαναλαμβάνω, η ταινία είναι κανονική ταινία με ηθοποιούς, σενάριο κτλ. και όχι ντοκιμαντέρ τύπου “η ζωή του Freddie Mercury” ή “η ιστορία των Queen”. Είναι αφιερωμένη στο θρυλικό Bohemian Rapsody που έμελλε να μείνει στην ιστορία της Ροκ μουσικής ως ένα απο τα καλύτερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ.
Μην το χάσετε!

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος