grande_buika4

Buika
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Athens State Orchestra

Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: TONI CUENCA

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, το Gazarte σας αναγγέλλει την πρώτη του παραγωγή στο Ηρώδειο: η Buika, η Κόρη της Φωτιάς, μια μεγάλη ερμηνεύτρια που η φωνή της μοιάζει να περιέχει όλη τη Μουσική του Κόσμου, θα είναι κοντά μας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική συναυλία. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν), ενώ στη διεύθυνση θα απολαύσουμε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, βραβευμένο από την Academy of Music and Festival, “Cuba Disco” για το συμφωνικό του έργο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες από τον Paco de Lucia, Miguel Rios και Jorge Pardo μέχρι την Istanbul Opera Orchestra και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας, και της Βαρκελώνης.

Η πρώτη εμφάνιση της Buika στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2008, άφησε μαγεμένους – έως και ερωτευμένους! – τους τυχερούς που τη χάρηκαν: όλοι είχαν να πουν για τη μοναδική ομορφιά, τη χαρισματική, μαγική της σκηνική παρουσία, την ασύγκριτη φωνή της. Έκτοτε η επιστροφή της ήταν κοινό θέμα συζήτησης μεταξύ των μουσικόφιλων. Να λοιπόν που η αναμονή παίρνει τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: η Buika επανακάμπτει φορώντας τα καλά της, με την μεγαλύτερη, πλουσιότερη παραγωγή της, το συμφωνικό project που παρουσιάζει στις σημαντικότερες σκηνές, στις σπουδαιότερες μουσικές πρωτεύουσες της Γης, και που απαιτεί την παρουσία άνω των 60 μουσικών επί σκηνής.

Γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα, η Maria Conception Balboa Buika μοιάζει να γεννήθηκε για να συνδυάσει μέσα της όλες τις επιρροές, όλες τις τέχνες: τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, περνά με απόλυτη φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ, από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου, και συνεργάζεται με την ίδια απαράμιλλη άνεση με τον Chucho Valdez, τον Chick Corea, την Anoushka Shankar ή τον Pat Metheny. Ο πηγαίος αισθησιασμός της καθηλώνει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση, οι δίσκοι της κερδίζουν υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ο Πέδρο Αλμονδοβάρ τη χρίζει νέα μούσα του, η κριτική τη συγκρίνει με την Amy Winehouse, την Edith Piaf, τη Billie Holiday, τη Cesaria Evora! Το εγκυρότατο NPR την κατατάσσει στις 50 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αποκαλώντας την «Η Φωνή της Ελευθερίας».

Η Buika, η Κ.Ο.Α. και το Gazarte σας προσκαλούν, λοιπόν, στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να αφεθείτε στο χάδι μιας μοναδικά απαλής και πλούσιας φωνής, στη μαγεία μιας χαρισματικής σκηνικής παρουσίας, σε μια βραδιά για την οποία θα μιλούν όλοι για καιρό. «Θέλω την αιωνιότητα!» λέει η Buika – ελάτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως το εννοεί!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
Ωδείο Ηρώδου Αττκού
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ ανέργων, φοιτητικά (περιορισμένος αριθμός)
23 ευρώ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
30 ευρώ Γ ΖΩΝΗ
43 ευρώ Β ΖΩΝΗ
53 ευρώ Α ΖΩΝΗ
70 ευρώ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ