031

Παρασκευή βράδυ (7/2/2014) και το Anodos Live Stage είναι ασφυκτικά γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών που περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που οι δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού μουσικού στερεώματος θα κάνουν την εμφάνιση τους στη σκηνή. Είναι η πρώτη φορά που η Τάνια και η Χαρούλα, η Χαρούλα και η Τάνια σμίγουν στη σκηνή γεγονός που απο μόνο του αποτελεί πρόκληση για όλους εμάς που βρεθήκαμε στην πρεμιέρα τους.

026Η παράσταση αρχίζει  με τη Χαρούλα να τραγουδάει το “Πες το και έγινε” στην Τάνια και  συνεχίστηκε με τη μία να λέει στην άλλη «Τραγούδα θέλω να σε ακούω» .  Η Τάνια με την αισθαντική και γεμάτη θεατρικότητα παρουσία της παίρνει τη σκυτάλη και πάραγει για άλλη μια φορά πολιτισμό. Ακολουθεί η “σόλο” εμφάνιση της Χαρούλας που παρά τις αντίθετες ίσως προβλέψεις   πολλών εξακολουθεί να γεμίζει τόσο τη σκηνή όσο και την ψυχή μας με τη φωνή της που δεν έχει χάσει τη μαγεία της. Με μια κιθάρα στα χέρια τραγουδάει «Έτσι βγαίνουν τα τραγούδια μάτια μου, σε γνωρίζει ο πόνος και έρχεται κοντά σου, ακουμπάει το χέρι πάνω στα μαλλιά σου κι έτσι κάνεις κουράγιο και τραγούδι άγιο». Και εκεί ο κόσμος σιωπά.  Σιωπά και αφουγκράζεται σκέψεις και συναισθήματα – ένα από τα καλύτερα μάλλον στιγμιότυπα της βραδιάς μάζι με τη στιγμή που η Τάνια εντοπίζει στο κοινό τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ερμηνεύουν αγκαλιά το “Αγαπάω και αδιαφορώ” με την Τάνια να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στους εξαιρετικούς μουσικούς που συνοδεύουν τις δύο Κυρίες. Πρόκειται για τους Nouveau Sextet, τους οποίους ακούσαμε πολλάκις στο πλευρό της Χαρούλας από τον περασμένο χειμώνα, γνωστοί κι ως: Θωμάς Κωνσταντίνου, Σωτήρης Λεμονίδης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Κώστας Μερετάκης και Κώστας Κωνσταντίνου, ενώ την παρέα συμπληρώνουν οι Παναγιώτης Τσεβάς και Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, στο ακορντεόν και τις κιθάρες αντίστοιχα.

037Φεύγοντας απο αυτή τη “συνάντηση” νιώθεις ότι όσα χρόνια και αν περάσουν – ακόμα και αν  και το πέρασμα τους είναι έκδηλο στις φωνές – αυτοί οι καλλιτέχνες πάντα θα βρίσκουν τρόπο να σε ταξιδέψουν  , να σε κάνουν να νιώσεις την ανάγκη να σηκωθείς όρθιος να  τους χειροκροτήσεις, να φύγεις με την καρδιά και το μυαλό γεμάτα εικόνες και συναισθήματα.

 

Γράφει η Μαρία Μαρ