vinylΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΒΙΝΥΛΙΟΥ
2-12 Μαρτίου
Διαλέγεις 5, πληρώνεις 4, παίρνεις δώρο το 1

O ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS, το νέο μουσικό στέκι της πόλης άνοιξε τον Ιούνιο του 2014 στην καρδιά της Αθήνας, με τις ευχές όλων των καλλιτεχνών που χαιρέτησαν το άνοιγμα “της νέας στέγης της μουσικής τους”. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα,  κατάφερε να αποτελεί το πιο ενημερωμένο μουσικό κατάστημα της Αθήνας, με πάνω από 30.000 τοποθετημένους τίτλους στο κατάστημα τριών επιπέδων που βρίσκεται στη Σταδίου 24, ακριβώς δίπλα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS.

Ένα κατάστημα αφιερωμένο αποκλειστικά στη ΜΟΥΣΙΚΗ, για μυημένους μουσικόφιλους αλλά και για νέους εξερευνητές του απέραντου αυτού κόσμου! Με το σύνολο της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας, βινύλια, συλλεκτικές εκδόσεις, μουσικά βιβλία, DVD και όλα τα απαραίτητα μουσικά gadgets.

Αποκλειστικά και μόνο για το δεκαήμερο 2-12 Μαρτίου,
προσφέρει στους φίλους, συλλέκτες και μανιακούς του βινυλίου τη δυνατότητα
να αποκτήσουν πέντε βινύλια στην τιμή των τεσσάρων.
Μην χάσετε την προσφορά!!!

Επισκεφθείτε τον Μουσικό ΙΑΝΟ, ενημερωθείτε για όλες τις νέες κυκλοφορίες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του μουσικού ΙΑΝΟΥ. Αναζητήστε σπάνιες κυκλοφορίες, επιλέξτε βινύλια  από την μεγάλη δισκοθήκη του υπογείου μας και αποκτήστε πρώτοι συλλεκτικά αντίγραφα από την δισκογραφία των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών!

Σημαντικοί καλλιτέχνες μιλούν για τον Μουσικό ΙΑΝΟ

Ελένη Καραϊνδρου
Για μένα είναι ένας χώρος γεμάτος αγάπη, έμπνευση και ελπίδα. Εγώ θα τον ονόμαζα “ναό της μουσικής” γιατί οι επιλογές εδώ έχουν γίνει με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι και εγώ μέσα σε αυτό τον χώρο. Εύχομαι να έχει πάντα έμπνευση στις επιλογές του, δύναμη για να συνεχίζει και να γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία και την αγάπη του κόσμου.

Δήμητρα Γαλάνη
Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS και ο IANOS γενικά είναι ένας πνεύμονας πολιτισμού. Ιδιαίτερα για αυτή την κατακαημένη Αθήνα είναι μεγάλη ανάσα. Είτε σαν βιβλιοπωλείο, είτε σαν τόπος που μαζευόμαστε και παρουσιάζουμε πράγματα, είτε σαν χώρος εκδηλώσεων, εικαστικών, κινηματογράφου, μουσικής, είναι ένας πυρήνας. Τι πιο σημαντικό λοιπόν από το να αποφασίζει ο IANOS να ανοίξει ένα δισκοπωλείο, τη στιγμή που πάνε να καταρρεύσουν την αγορά και να βάζει στην αγκαλιά του και τη μουσική. Όπως έχει αγκαλιάσει τους συγγραφείς, τους ποιητές, τώρα αγκαλιάζει και το τραγούδι. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη στιγμή. Οφείλουμε να τον τιμήσουμε όλοι, όχι μόνο εμείς οι καλλιτέχνες άλλα όλοι. Εύχομαι να ανθίσει.

Γιώργος Νταλάρας
Είναι μια πρόκληση για τον Νίκο Καρατζά και μπράβο του που το αποφάσισε. Ο IANOS έτσι και αλλιώς ασχολείται με τη μουσική με ποικίλους τρόπους αλλά σίγουρα χρειαζόταν και αυτός ο χώρος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Όταν όλα γύρω μας τρέμουν κάποιοι πρέπει να παραμένουν σταθεροί.

Ευανθία Ρεμπούτσικα
Για μένα είναι ένα στέκι, γεμάτο όμορφα πράγματα όπως αυτά που μας χαρίζει ο IANOS και ο Νίκος Καρατζάς τόσα χρόνια. Ο Νίκος Καρατζάς είναι άρχοντας, βοηθάει τον πολιτισμό μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να γίνει ένα πολύ αγαπημένο στέκι και να έχει μεγάλη επιτυχία. Και εμείς όσο μπορούμε ας βοηθήσουμε γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μόνο η ανθρωπιά μένει.

Νίκος Πορτοκάλογλου
Σημαίνει για μένα πολλά. Μπήκα μέσα και συγκινήθηκα γιατί είδα έναν φρέσκο, φροντισμένο χώρο, με όλα τα CD, με όλη τη δισκογραφία… Μετά την παρακμή των τελευταίων χρόνων, που κάθε φορά που πήγαινα τον τελευταίο καιρό σε δισκάδικο ή το έβρισκα κλειστό ή έμπαινα μέσα και έβλεπα μια εικόνα θλίψης, όλο και λιγότερα CD, παρατημένα και μίζερα, το να μπαίνεις σε ένα νέο χώρο είναι μεγάλη χαρά. Εύχομαι τα καλύτερα!

Νίκος Ξυδάκης
Για εμάς, που διανύουμε μια πολύ κακή περίοδο για τη δισκογραφία, είναι κάτι παρήγορο και ενισχυτικό, μια πράξη ηρωισμού και καλής ενοούμενης αντίστασης. Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα δεν θα βλέπαμε εμείς οι ίδιοι τα CD μας. Τώρα υπάρχει ένας χώρος που δεν είναι απλά ένα νέο δισκοπωλείο, αλλά ένα κομμάτι του IANOY με την ιστορία που κουβαλάει, που έχει υποστηρίξει live και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έχει το χαρακτήρα μιας φωλιάς που καλεί τον κόσμο να περιηγηθεί σε πράγματα και μουσικές που δεν υπάρχουν αλλού. Εύχομαι να πάει καλά και στις πωλήσεις του για να μπορέσει να στηριχτεί. Νομίζω ότι θα είναι η αφορμή και για μια πιο δημιουργική αντιμετώπιση ακόμα και από τους καλλιτέχνες.

Ηρώ
Πλέον η μουσική, το βιβλίο, οι τέχνες γενικότερα, έχουν παραγκωνιστεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτεία. Οπότε κάθε τέτοια προσπάθεια που γίνεται και ειδικά από τον IANO ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι και ένα βήμα. Εδώ μπορεί πια ο κόσμος να μαθαίνει για τα βιβλία, για τη μουσική, για δρώμενα. Επίσης ο IANOS έχει στηρίξει και πολλά live, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σε μια εποχή ξαναλέω που διανύουμε μια φθορά, κυρίως ψυχολογική. Όταν λοιπόν ο πολιτισμός παραγκωνίζεται τόσο πολύ από την πολιτεία, τέτοιοι χώροι πρέπει να υπάρχουν, σαν αντίδοτο και σαν αντιβιοτικό. Εύχομαι να παραμείνει πάρα πολλά χρόνια στο χώρο και να μας στηρίζει πάντα.

Γιάννης Ζουγανέλης
Για μένα ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί είναι να αρχίσουν και πάλι να υπάρχουν δισκάδικα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο IANOS, έχοντας ήδη δείξει την αξία του στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία. Και σαν δημιουργός αλλά και σαν αποδέκτης βρήκα πάλι ένα χώρο που να με ενδιαφέρει στο κέντρο της Αθήνας. Εύχομαι να μην έχει συμπλέγματα, να ανοίξει τη λογική του εμπορίου και στους νεώτερους ανθρώπους, γιατί στην Ελλάδα αναμασάμε πράγματα. Λέμε στην Ελλάδα υπάρχει κρίση στο θέατρο, στη μουσική… Δεν υπάρχει καμία κρίση. Μόνο κρίση παρουσιαστών υπάρχει, των ανθρώπων που δεν κάνουν βουτιά στην πραγματική τέχνη και στον πραγματικό πολιτισμό. Εύχομαι να ανοίξει την καρδιά του σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους.

Active Member  B.D. Foxmoor
Πάντα όταν ανοίγει ένας χώρος που αφορά στη μουσική για εμένα είναι σημαντικό. Θέλει προφανώς μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είναι μια ηρωική προσπάθεια και θέλει υποστήριξη. Θα κάνω μια ευχή για τη μουσική γενικά. Να ξαναβρεί το δρόμο της και να καταλάβουν όλοι ότι τα φυσικά μέσα είναι και αυτά που έχει διαλέξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για να παρουσιάζει τη δουλειά του. Η τεχνολογία λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο.

Locomondo
Είναι σημαντικό να υπάρχουν ξανά δισκοπωλεία και να μπορεί να βρει ο καθένας τη μουσική που θέλει. Να βρει κανείς το φυσικό προϊόν, με τους στίχους, τα γραφιστικά και όλα. Ερχόμαστε και από μια γενιά που έτσι μάθαμε. Ελπίζουμε να πάει καλά και να είναι η βάση και για άλλα που θα ακολουθήσουν.

Γιώργος Μαργαρίτης
Χάρηκα πολύ γιατί τα δισκοπωλεία ήταν κάποτε το σπίτι μου. Να έχει υγεία!

Βαγγέλης Γερμανός
Βρήκαμε και πάλι ένα σπίτι για να μπορούμε να βγάζουμε τη δουλειά μας γιατί μόνο έτσι προχωράει ο πολιτισμός. Η Δυτική κουλτούρα απαιτεί να έχουν όλοι την επιλογή να βρουν αυτό που θέλουν στον αντίστοιχο χώρο. Εύχομαι να τα εκατοστήσει!

Λάκης Χαλκιάς
Γενικότερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, εκεί που το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο, είναι ευχής έργο να ανοίγουν τέτοιοι χώροι και ειδικά μουσικοί χώροι που υπερασπίζονται το καλό τραγούδι. Από τις εμφανίσεις μου στον IANO αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα χώρο που κινείται δυναμικά σε πολιτιστικό επίπεδο.

Γιώτα Νέγκα
Για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη. Στους καιρούς που ζούμε, που περισσότερο βλέπεις να κλείνουν μαγαζιά παρά να ανοίγουν, το ότι άνοιξε ένα μαγαζί που θα αγκαλιάσει την πολύπαθη μουσική είναι σπουδαίο. Είναι μια όαση και μια ελπίδα. Είναι υπέροχο και εύχομαι να είναι καλορίζικο και η αρχή για πολλά άλλα. Γιατί η μουσική μας γλυκαίνει την ψυχή μιας και η καθημερινότητα δεν μας αφήνει αυτό το περιθώριο.

Σταύρος Λάντσιας
Τι καλύτερη απάντηση στον καιρό μας από το να ανοίγει δισκοπωλείο; Είναι μια επιστροφή στις καλές μέρες του παρελθόντος. Να πάει και αυτός τόσο καλά όσο το βιβλιοπωλείο και να το αγκαλιάσει ο κόσμος.

Δώρος Δημοσθένους
Είναι πολύ ευχάριστο ότι μπαίνει και πάλι κόσμος σε ένα δισκοπωλείο. Πολύ ευχάριστο για μένα είναι ότι βρήκα βινύλια στο υπόγειο του καταστήματος και ειδικά τόσο σπάνια. Εύχομαι όσο περνά ο καιρός να γίνεται όλο και πιο μουσικός.

Ηρώ Σαϊα
Πρώτα απ’ όλα για μένα σαν ακροάτρια σημαίνει μια ακόμα ελπίδα. Διότι παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας έχει λύσει τα χέρια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το CD και το βινύλιο μας προσφέρουν μια άλλη ποιότητα ήχου. Επίσης θα αποκτήσει και πάλι οντότητα το προϊόν που λέγεται μουσική. Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο σε αυτές τις δύσκολες μέρες, να γίνονται τέτοιες σπουδαίες και ριζοσπαστικές κινήσεις, που η μια θα φέρει την άλλη και η μουσική θα έρθει πάλι στα μέτρα που της αξίζουν. Μπράβο και καλή αρχή! Εύχομαι να είναι ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS μια χαραμάδα και στη συνέχεια μια ολόκληρη δεσμίδα φωτός που θα γίνει ελπίδα για όλο τον κόσμο της μουσικής.

Βασιλική Καρακώστα
Σαν πρώτη εικόνα είμαι πολύ χαρούμενη. Πίσω από τη βιτρίνα όμως είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί αποκτήσαμε και πάλι σημείο αναφοράς. Σε ρωτάνε: Που μπορώ να βρω το δίσκο σου και έχεις κάτι να τους πεις. Βλέπω όμως και τους ανθρώπους πίσω από αυτό και επειδή ξέρω τον Νίκο Καρατζά, ξέρω ότι αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει. Βλέπω πίσω από όλο αυτό πραγματικές αξίες, μελωδίες και αναζητήσεις που έχουμε ανάγκη όλοι. Εύχομαι υγεία, πολλές νότες, χαμόγελα… Να τα πάει πολύ καλά για να στηρίζει εμάς και εμείς εκείνον.

Στο ισόγειο του καταστήματος βρίσκονται:

  • Νέες Κυκλοφορίες, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου
  • Παιδικά CD & DVD
  • Ελληνικό ρεπερτόριο Έντεχνο | Λαϊκό | Ποπ | Ελληνόφωνο Ροκ & Εναλλακτική σκηνή  | Ρετρό | Ρεμπέτικο  Παραδοσιακό | Κινηματογραφικά  | Μουσική για θέατρο | Μελοποιημένη ποίηση

Στο Υπόγειο βρίσκονται:

  • Βινύλια
  • Ξένο ρεπερτόριο

Rock (κλασσικό, alternative & αγγλόφωνο ελληνικό) | Heavy metal | Soul | Funk | Disco | Blues | Country | Rock & Roll | Ethnic-world | Reggae | Hip-Hop | Electro | Dance | Pop | Easy listening

  • Μουσικά Gadgets

Turn tables | Ενισχυτές | CD players | Streamers | Ηχεία (ασύρματα & επιδαπέδια) |record washer | Ακουστικά | Κεφαλές πικ-απ | Μπλουζάκια

Στο πατάρι θα βρείτε:  Jazz  | Κλασσική μουσική | Όπερα | New Age | OST | Όλο το ρεπερτόριο της ECM

O ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΑΝΟS θα βρίσκεται και στο Vinyl is Back,
στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ΚΤΙΡΙΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ
Πειραιώς 100, Γκάζι.
13-15 Μαρτίου.

Σας περιμένουμε!!!