Διαβάσαμε το ΓΡΑ-ΓΡΟΥ και σας το παρουσιάζουμε

Τα όνομα του βιβλίου αναφέρεται σε ένα πραγματικό εστιατόριο που βρισκόταν στο χωριό
Καστανιά έξω από το Βέρμιο και είχε πάρει το όνομα του από το γρύλλισμα των μηχανών στην ανηφόρα που άκουγαν οι θαμώνες.
‘Ένα υπέροχο μουσικό κόμικ που μιλάει για την αμφιταλάντευση στη λήψη αποφάσεων στη
ζωή κάθε ανθρώπου και το φόβο για το νέο που είναι πάντα άγνωστο και αβέβαιο.
Σας το προτείνουμε!

«Στο Βέρμιο , έξω από το χωριό Καστανιά, το εστιατόριο «Γρα-Γρου» ορίζει το πέρασμα από την Κεντρική στη Δυτική Μακεδονία. Πολλοί περνούν από εκεί, λίγοι όμως προσέχουν, χαμένο στην ομίχλη, ένα τοξωτό γεφύρι στην άκρη του δρόμου. Κανένας δεν ξέρει που οδηγεί. Όσοι το βλέπουν έχουν το λόγο τους. Ένα πρωί, μια κοπέλα φτάνει στο «Γρα-Γρου» με σκοπό να περάσει το γεφύρι. Καθώς διστάζει να το διασχίσει, ενώ περιμένει στο εστιατόριο, γνωρίζεται με τους θαμώνες και ακούει τις αφηγήσεις τους. Οι μήνες περνούν. Στο μεταξύ, ο νέος δρόμος που παρακάμπτει την Καστανιά ετοιμάζεται να ανοίξει.
Η ηρωίδα πρέπει να πάρει την απόφασή της.
Το graphic novel των Τάσου Ζαφειριάδη, Γιάννη Παλαβού και Θανάση Πέτρου ξετυλίγει μια ατμοσφαιρική ιστορία όπου η παράδοση τέμνεται με το σήμερα και η ρεαλιστική αφήγηση υπονομεύεται από στοιχεία του φανταστικού. Με φόντο το ομώνυμο εστιατόριο, σημείο αναφοράς για τη Βόρεια Ελλάδα επί μια ολόκληρη εποχή, το Γρα Γρου φιλοτεχνεί μια
γοητευτική πινακοθήκη χαρακτήρων λίγο πριν ο καθένας τους διαλέξει το «μεγάλο Ναι ή το
μεγάλο Όχι».
Η έκδοση συνοδεύεται από πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ο Μιχάλης Σιγανίδης.»

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017, απο τις εκδόσεις ΊΚΑΡΟΣ

Γράφουν οι Τόνια Σταυροπούλου & Έλενα Βεκρή