Κάποτε γύρισε κάποιος και μου είπε : ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές. Ρε συ του λέω, ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν ήταν μόνο λαϊκός τραγουδιστής. Τι ήτανε μου λέει δηλαδή; Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος. Απλά.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 02 Απριλίου 1948. Καθιερώθηκε ως ένας απο τους σπουδαιότερους λαικούς τραγουδιστές της χώρας μας (κι όχι άδικα), αλλά τραγούδησε κι άλλα, με την ίδια επιτυχία. Ήταν αυτός που έλεγε λαϊκά, ζεϊμπέκικα, ροκ, μπαλάντες με την ίδια απλότητα. Με την ίδια αυθεντικότητα. Λες και ήταν λίγο από όλα. Ή λες και ήταν όλα μαζί. Τα ντουέτα του πολλά και σπουδαία και όχι λαικά. Το “Σα ναυαγός” η  απόλυτη επιβεβαίωση. Η σύμπραξη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο δίσκο του Βασίλη “Το παιχνίδι παίζεται”, δείχνει απόλυτα πως ο Δημήτρης Μητροπάνος μπορούσε να απλά τα πάντα!

Άνθρωπος που τραγούδησε Μίκη Θεωδοράκη, Μικρούτσικο, Ιωάννου, Τόκα, Πασχαλίδη, Λάκη Παπαδόπουλο και Τάκη Μουσαφειρη, ε δεν τον λες και λαϊκό τραγουδιστή.

Σα ναυαγός

Τα κόκκινα τα μπλουζ

Όσοι ζουν αληθινά 

Για να σε εκδικηθώ

Για μια ντολόρες

 

Διαβάστε ακόμα…

Τάκης Μουσαφίρης, ο δημιουργός των μεγάλων λαικών τραγουδιών!