Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ φιλοξενεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ένα αφιέρωμα στον εμβληματικότερο δίσκο της ελληνικής ροκ και ένα οδοιπορικό στα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου από το συγκρότημα των Σπυριδούλα.

Τον Μαΐο του 1979 κυκλοφορεί ο Φλου και επιτέλους ο ελληνικός στίχος μπορεί να σταθεί ισάξια με τον ξένο σε ροκ φόρμες. Πολλοί νέοι καλλιτέχνες βρίσκουν τον δικό τους μουσικό ήρωα στα τραγούδια του Παύλου. Ο δρόμος για τα μεγάλα ακροατήρια είχε πλέον ανοίξει. Ο ΦΛΟΥ με τον πρωτοποριακό του ήχο και στίχο επηρέασε τις μετέπειτα γενιές για αυτό και σχεδόν όλες οι μπάντες που έπαιξαν ροκ είχαν στο playlist τους τραγούδια από αυτό τον δίσκο αναφοράς.

Γιορτάζουμε τα 45 ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΟΥ στον Πολυχώρο Λιπασμάτων το Σάββατο 13 Ιουλίου με τους ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΊΚΑΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΙΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ.
Τη συναυλία θ’ ανοίξουν μαθητές και μαθήτριες των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου μας υπό την επιμέλεια του δασκάλου μουσικής Λάζαρου Παπαγεωργίου.
INFO
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΣΙΛΟ)
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
Η Μαρία Παπαγεωργίου ύστερα από μία σειρά σημαντικών παραστάσεων και συνεργασιών και μετά από την ιδιαίτερη αίσθηση που προκάλεσε η πρόσφατη παράσταση – πρόταση με τη νέα ανάγνωση των έργων του Θάνου Μικρούτσικου, προσγειώνεται στην κεντρική σκηνή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ και μας προσκαλεί ξανά στη συγκίνηση της ερμηνείας και της προσωπικής της τέχνης.
Με πόδια γυμνά και ψυχή ανοιχτή, στους υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, η Μαρία συναντιέται και φέτος με τους φίλους της σε όλη την Ελλάδα, για μια σειρά συναυλιών γεμάτη πάθος και αληθινή συγκίνηση.
Με τη δεκάχρονη πλέον προσωπική της δισκογραφία, αλλά και την ικανότητα της στις νέες αναγνώσεις αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ευρύτερη έννοια της μουσικότητας – καθώς και μέσα από τις συνεργασίες της με σημαντικούς ανθρώπους από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία,  η Μαρία Παπαγεωργίου δημιουργεί στις συναυλίες της ένα σπάνιο ηχητικό περιβάλλον, όπου πλέκονται οι δεκαετίες, οι γλώσσες, οι τραγουδοποιοί και οι ιστορίες τους.
Η χαρισματική μουσικός – που χαρακτηρίστηκε και ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς για το 2023 από τον Τύπο – συλλέγει τις πρόσφατες εμπειρίες της, αναδιαμορφώνει τον ήχο της και, μαζί με την εξαιρετική της μπάντα, μας χαρίζει και αυτό το καλοκαίρι μοναδικές στιγμές μουσικής μέθεξης.
Συντελεστές :
Ευριπίδης Ζεμενίδης | ηλεκτρική κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης | τύμπανα
Γιώργος Ντάνης | μπάσο
Weronika Kijewska | τσέλο
Ειρήνη Ζούτσου | φωνητικά
Βασιλική Κωνσταντέλλου | φωνητικά

Σωτήρης Παπάκος | ηχοληψία
Άκης Χρήστου  | Φωτογραφίες

INFO
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΣΙΛΟ)
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ