Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Άλσος Βε’ί’κου
Η αλήθεια είναι πως τα live του Μίλτου Πασχαλίδη αποτελούν πλέον πρόκληση για όσους τον ακολουθούν χρόνια. Κάποιες φορές μας έχει απογοητεύσει.. Με αυτό το «μούδιασμα» στο μυαλό ανηφορίσαμε στο μικρό θεατράκι του άλσους Βεΐκου. Με το «καλησπέρα σας» όμως οι φόβοι μας διαλύθηκαν. Ο Μίλτος είχε κέφια και ήταν ολοφάνερο! «Σκυλίσια μέρα», «σκέτη ζωή» και «βαριές κουβέντες» από τον καινούριο δίσκο και το βράδυ μας ξεκινά. Ο πάλαι ποτέ Χαΐνης με την καλαματιανή καταγωγή αλλά την Κρήτη βαθιά ριζωμένη μέσα του κατάφερε για άλλη μια φορά να μας ταξιδέψει για τρεις ολόκληρες ώρες συνδυάζοντας άψογα το σύγχρονο τραγούδι και την παράδοση. Μας περιέγραψε «παλιά καλοκαίρια» αλλά και τις «κακές συνήθειές» του, μας άναψε «φωτιά» που έσβησε υπέροχα με τη «βροχή» του αδελφού του , όπως είπε, Χρήστου Θηβαίου, μας «πέταξε» στης «λήθης το πηγάδι» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ταλέντο του Γιάννη Χαρούλη και φρόντισε να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του ιδιαιτέρως απαιτητικού κοινού του.
Με τους Γιώργο Χατζή στα τύμπανα και βιολί, Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά, τη Μιρέλα Πάχου στο ακορντεόν και τα πλήκτρα, το Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα, το Δημήτρη Μουτάφη στο μπάσο και τη Φρόσω Στυλιανού στο τραγούδι αποτελούν ένα πολύ δεμένο σύνολο με το ταλέντο να περισσεύει.
Φυσικά η βραδιά έκλεισε με τα «γνωστά» encore του Μίλτου που σου αφήνουν μια μοναδική γεύση στην καρδιά και το μυαλό. Αφήνοντας το μικρόφωνο έγινε ένα με όλους εμάς, «έβγαλε» την ψυχούλα του και μας καληνύχτισε αφήνοντας μας να αναρωτηθούμε «ποιος τη ζωή μας κυβερνά».
Φεύγοντας από αυτό το λάιβ συνειδητοποιήσαμε για άλλη μια φορά ότι όλοι οι καλλιτέχνες μπορεί να έχουν «άσχημες» στιγμές όμως το ταλέντο , η ψυχή και η αγάπη σε αυτό που κάνουν δεν χάνεται ποτέ και ο Μίλτος ευτυχώς είναι ακόμα εδώ.

photo by Yiannis Margetousakis