Τον Ορφέα Περίδη δεν είχα την τύχη να τον ξανακούσω ζωντάνα και η αλήθεια είναι πως  οταν διάβασα την πρώτη πρόταση του δ.τ., μου έκανε κάπως υπερβολικό. ”Προκαλώντας με λεπτότητα τις αισθήσεις μας” γράφει και το ένιωσα με όλη του τη σημασία, σε κάθε λεπτό των 3 μουσικών ωρών που μας χάρισε απλόχερα ο Ορφέας.Ειλικρινά δεν θυμάμαι άλλο live στη ζωή μου, που ένα ”ακουστικό”  πρόγραμμα έβγαλε τόση δύναμη και τόσο πάθος!!

 Το συγκεκριμένο βράδυ στο μουσικό προαύλιο του Badminton ικανοποίησε τις προσδοκίες και του πλέον απαιτητικού ακροατή. Η ώρα 9:30 και η συναυλία ξεκινά με ένα  απόσπασμα από ανέκδοτο τραγούδι του Ορφέα με τη φωνή του Καραγκιόζη και τη χαρακτηριστική φιγούρα να το συνοδεύει. Στη συνέχεια ανεβαίνει στη σκηνή ο Ορφέας και οι μουσικοί του και αφού μας καλησπέρισε μας «μίλησε» για τον «Ιούλιο» τραγούδι που έδωσε τη σκυτάλη σε δύο μελοποιημένα ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Εικόνα αχειροποίητη» και «Η καρδιά μου είναι στα ψηλώματα» προετοιμάζοντας μας για να ένα μοναδικό ταξίδι.

Ακολούθησαν γνωστά και χιλιοτραγουδισμένα κομμάτια όπως «Τα τραγούδια μου τ’ αμερικάνικα» , «Ομίχλη» , «Αχ! να σε δω», «Παραμύθι», «Αυγερινός», «Για πού το βαλες καρδιά μου», «Το βαλς», «Ζηλεύει η νύχτα» και μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μας σύστησε τους εξαιρετικούς μουσικούς του  Εύα Ατματζίδου (ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο), Αλέξανδρο Ιακώβου (βιολί) και Χριστίνα Χομπιτάκη (κρουστά) που μας παρουσίασαν τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές.

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολλά ακόμη δικά του, αγαπημένα κομμάτια αλλά και με τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη που έχουν αφήσει ιστορία όπως  «Αχ, Ελλάδα», «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Έπιασε να βρέχει», «Ορνιθοσκαλίσματα», «Ρώσικά μου μάτια». Και κάπου εκεί άρχισε να εκπληρώνει μία προς μία τις επιθυμίες του κοινού του «απειλώντας» μας πως θα κλειδώσει και δεν θα φύγει κανείς.

Μετά από δύο encore μας καληνύχτισε και φύγαμε σκεπτόμενοι πόσο σπουδαίο είναι το ήθος σε έναν καλλιτέχνη και πως η απλότητα είναι ικανή να γεμίσει τις ψυχές μας.

φωτο by Νοτιάς & Νικόλας Κύρκος