ΜΑΓΙΚΟΣ…..

Είναι πολλές φορές που αυτό που έχεις ζήσει θες να το περιγράψει και έχεις τόσα πολλά να πεις που όταν πας να γράψεις… σταματάς και λες.. άστο την άλλη Δευτέρα πήγαινε και θα καταλάβεις.

Ευτυχώς για όλους μας ο Σωκράτης ήρθε να μας γεμίσει τις Δευτέρες μας και αν κρίνουμε απο την πρεμιέρα των εμφανίσεων του στο ΣτΝ οι βραδίες μας θα είναι ένα όνειρο…Ένας Σωκράτης έτσι όπως τον έχουμε φανταστεί….

Είσ’ ένα όνειρο,στις ταραγμένες σου ματιές ξεχνιέμαι
Είσ’ ένα όνειρο, στα θαύματα στους πόθους σου ξενύχτης τριγυρνώ
Είσ’ ένα όνειρο…

Με μία τεράστια όρεξη που σε έκανε να πιστεύεις πως μάλλον θα πας κατευθείαν για δουλεία. Η παρουσία του κόσμου κάτι παραπάνω απο τεράστια. Η κεντρική σκηνή του ΣτΝ φαινόταν απελπιστικά μικρή για να χωρέσει όλη αυτή την αγάπη και τον ενθουσιασμό για τον Σωκράτη.
Φάνηκε ώρες – ώρες να μην πιστεύει ούτε ο ίδιος αυτό που συμβαίνει και για αυτό μάλλον έκατσε ΜΟΝΟ 4 ΩΡΕΣ πάνω στη σκηνή.
Και τι δεν είπε…το πρόγραμμα σε ταξιδεύει σε όλες σχεδόν τις δουλειές του Σωκράτη απο το 1989 και τις “Ασπρόμαυρες ιστορίες”…
“Πίνω πληρώνω για το χθές μ’ άδειες Κυριακές
μιά μπύρα μιά, νά κι άλλη μιά σαν απειλή, σα βρισιά
ψυχή μου πιές, πιές όσο θές μήπως και πάρεις στροφές.”-
…μέχρι και το “Πέρασμα” φυσικά του 2011…
-“Έξω κυλάει της πόλης το ποτάμι
δε μου ‘πες στα ταξίδια σου τι είδες
αν όπως πήγες γύρισες δεν πήγες
στου κόσμου το πολύχρωμο χαρμάνι.”-
…και θυμήθηκε και γνωστά αγαπημένα τραγούδια Ξυλούρη,Τρύπες, κ.α……
Μαζί του και οι εκλεκτοί συνεργάτες τους και εξαιρετικοί μουσικοί, Μαρίνα Δακανάλη στο τραγούδι, Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, Φώτης Σιώτας στο βιολί και ο  Κυριάκος Ταπάκης στο λαούτο και στο μπουζούκι.Τα 75 σχεδόν τραγούδια που μας χάρισε πέρασαν σαν νερό, αρα δεν μας μένει και κάτι άλλο…..Ραντεβού την άλλη Δευτέρα εκεί…