Τι ακριβώς μπορεί κάποιος να περιμένει όταν αποφασίσει να πάει να δει έναν απο τους αγαπημένους του καλλιτέχνες ενώ τον είχε ξαναδεί πριν 20 μέρες? Όταν μιλάμε για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου μπορείς να περιμένεις τα πάντα…

Οι ιδέες και τα συναισθήματα του Θανάση είναι τόσα πολλά που και να θέλει να κάνει δύο φορές το ίδιο πράγμα, αποκλείεται να τα καταφέρει. Παρακολουθήσαμε λοιπόν εχθές το βράδυ την συναυλία του σε ένα απο τα πιο όμορφα θέατρα του λεκανοπεδίου, στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά και δυσκολευτήκαμε αρκετά να θυμηθούμε σε τι ακριβώς έμοιαζε με την εκπληκτική συναυλία του στην Τεχνόπολις στις αρχές του Ιουνίου. Η απάντηση απλή, δεν έμοιαζε σε τίποτα. Ήταν ακόμα μία τέλεια παράσταση του Θανάση και των υπέροχων μουσικών του που απαρτίζουν αυτή την μπάντα.

Διαφορετικά τραγούδια, διαφορετικές ενορχηστρώσεις με αρκετά πιο ροκ ήχο σε μία υπέροχη βραδιά, χωρίς να γίνεται αυτό το αδιαχώρητο απο τον απίστευτα πολύ κόσμο όπως συμβαίνει σε κάθε συναυλία του Θανάση και φυσικά μαζί με τα αρκετά λίτρα παγωμένης μπύρας, προσθέσαμε λοιπόν ακόμα μία σελίδα στην εγκυκλοπαίδεια των μουσικών μας εbeerιών.

Το “καναρίνι” φυσικά και δεν ήταν μόνο του επι σκηνής. Μαζί του πάντα η Ματούλα Ζαμάνη να δίνει το δικό της χρώμα στη συναυλία με το τραγούδι της, ο ταλαντούχος κύριος Φώτης Σιώτας με το υπέροχο βιολί του, ο δικός μας Δημήτρης Μυστακίδης  με τα ρεμπέτικά του και οι Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα, ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα, ο  Γιάννης Αντωνιάδης στο κλαρίνο, ο  Κώστας Παντέλης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Χρυσόστομος Μπουκάλης στο κόντρα μπάσο και ο Μιχάλης Χανιώτης στο μπουζούκι.

Όσο για εμάς, το καλοκαίρι έχει πολύ δρόμο ακόμα όποτε τα ξαναλέμε

Εκεί που φτερουγίζει ο νους

εκεί που ξημερώνει

μαργώνουν τα πουλιά της γης

κι ούτε ένα δεν ζυγώνει