Είδαμε τον φίλο τον Μεντζελούα την Τετάρτη το βράδυ στο #μουσικόκουτί να ραπάρει και να μας θυμίζει εποχές Ημισκούμπρια και συνειδητοποιήσαμε , πρώτον πως περνάνε έτσι τα χρόνια και δεύτερόν πόσο μας λείπουν τα Ημισκούμπρια!

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μεντζέλος, μας ανακάλυψε πως γεννήθηκαν τα Ημισκούμπρια :  “…Θυμάμαι το πρώτο σατιρικό τραγούδι που μου έκανε… κλικ, ήταν το “Τηλεφώνημα””
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με δύο υπερταλαντούχους ανθρώπους μαζί στα Ημισκούμπρια, τον Μιθριδάτη και τον Πρύτανη. Οι τρεις μας δέσαμε και βγάλαμε μια ωραία χημεία. Εμείς μετά από πολλά τραγούδια που γράφαμε στο σπίτι μας, αποφασίσαμε να πάμε στον Νίκο Βουρλιώτη των Goin’ Through που είχε ήδη ένα δίσκο τότε στην Fm Records. Δεν υπήρχε και μεγάλη ιδέα τότε για το τι ακριβώς κάνουμε”, είπε αρχικά ο γνωστός καλλιτέχνης.

“Ήταν από την αρχή σατιρικά τα τραγούδια μας. Δοκιμάσαμε στην αρχή να κάνουμε με πιο σοβαροφανή στίχο, αλλά δεν μας έβγαινε. Λέμε αφού μας αρέσει αυτό το σατιρικό και το έχουμε, ας το κάνουμε. Πήγαμε να βγάλουμε βινύλιο τότε. Είχα σκοπό να το κάνουμε και να γυρίσουμε πίσω στις ζωές μας και στα σπίτια μας”, συνέχισε.

“Ξαφνικά, ο δίσκος έγινε χρυσός, μας έμαθαν σε όλη την Ελλάδα. Αρχίσαμε να γνωρίζουμε ανθρώπους, μουσικούς, και να μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, ότι είμαστε κι εμείς μουσικοί. Και είπαμε να βγάλουμε έναν ακόμα δίσκο και να φύγουμε μετά. Τελικά, αυτό το πράγμα κράτησε 25 χρόνια!”, κατέληξε.