One drop forward: Συγκροτήθηκε το 1991 από ένα μουσικό πλήρωμα από φίλους στη Θεσσαλονίκη. Οι αλλαγές ήταν πολλές τόσο σταονόματα όσο και στα μέλη (όπως: ROCK DREADY BEAT,IRIE,RAGGA MAFIA και άλλα).

Έχοντας παίξει σε όλη την Ελλάδα, το 2004 απέκτησαν διεθνής ταυτότητα από την περιοδεία τους στην Ισπανία και την Ιταλία (Βαρκελώνη, Σαραγόσα, Llaudio, Ανκόνα). Έχουν παίξει σε όλα τα είδη και το μέγεθος των σταδίων, συμπεριλαμβανομένων των συναυλιών κατά του πολέμου, του αντιρατσισμό και αντικαπιταλισμού καθώς και το 1ο και 2ο RASTAVIBE Φεστιβάλ & 1ο και 2ο Mama Africa Festival (μαζί με καλλιτέχνες όπως Max Romeo, Dennis Alcapone, Mad Professor, τον Πολιτισμό, Dub Inc, Groundation, Alpha Blondy, Majek Fajek, το Ισραήλ κραδασμών και περισσότερο). Τα μέλη του συγκροτήματος από τα τέλη της δεκαετίας του εξήντα με τα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, ζουν στο παρόν και εξελίσσονται.

[box] STEFANATTY-Songwriter,lead&back vocals MOUKAS-Songwriter,lead&back vocals,guitars MAQUITTO-Bass MIGIAGI-Guitars,vocals,comp. ZIKAS-Drums SISTAH SOFIA-Songwriter,lead&back vocals TAKIS-Trumpet MENELAOS-Trompone THEOFILOS-Percussions STELAKIS-Sound Engineering [/box]

 

Rosebleed: Οι Rosebleed είναι ένα πενταμελές alternative rock group από την Αθήνα που τα μέλη του είναι μαζί από το ξεκίνημα. Δηλαδή πριν έξι χρόνια. Μπορεί να μην φαίνεται και τόσο σπουδαίο άλλα γίνεται αν αναλογιστεί κανείς τις ηλικίες των παιδιών που είναι από 21 έως 23. Η επιτυχία ξεκίνησε μετά το Schoolwave το καλοκαίρι του 2006. Την επόμενη χρονιά πήραν μέρος στο διαγωνισμό F. Nakas Conservation τον οποίο και κέρδισαν, το βραβείο ήταν ένα συμβόλαιο για ένα single με την Sony. Το single έγινε ΕΡ με τίτλο “Stories” και εκδόθηκε το 2008, το κομμάτι που ξεχώρισε ήταν το “Until next time”. Το τραγούδι κατάφερε να μπει στο top 50 των ραδιοφωνικών σταθμών και το videoclip ήταν στο top 10 στο MAD και στο MTV Ελλάδος, καθώς προτάθηκε και για δύο MAD Video Music Awards τον Ιούνιο του 2009. Την άνοιξη του 2008 η μπάντα έκανε μια περιοδεία στην Ελλάδα και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς άνοιξε την συναυλία των Hooverphonic. Η αποκορύφωση των Rosebleed ήρθε τον Ιούλιο του 2009, όπου και εμφανίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από τον Santana. Λίγες μέρες πιο πριν η μπάντα είχε ολοκληρώσει τον πρώτο της δίσκο με παραγωγό τον διεθνούς φήμης Clive Martin. Αργότερα ήρθε ένα ντουέτο με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, το οποίο μπήκε στον δίσκο τους με τίτλο “White Balloons” και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν μια μεγάλου μήκους περιοδεία με πολλές εμφανίσεις, πολλές από αυτές με το αγγλικό συγκρότημα Puressence, που τελείωσε στο Κύτταρο στις 6 Μαΐου του ’10. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έπαιξαν σε πολλές συναυλίες, αν και αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο για τα ελληνικά alternative γκρουπ, όπως το Anorak Festival στην Καβάλα, το River Party στην Καστοριά και πολλές άλλες, με μερικές από αυτές παρέα με τον  Irishman Craig Walker, τον πρώην τραγουδιστή των Archive. Άλλη μια μεγάλη στιγμή του συγκροτήματος ήταν όταν άνοιξαν την συναυλία των Cranberries, τον Ιούλιο του 2010. Το 2011 οι Rosebleed θα κάνουν εμφανίσεις στο εξωτερικό με αρχή την Βουλγαρία και μετά Αγγλία, Γαλλία και Ιρλανδία.

[box] Μπάντα: Βασίλης Αυγουστάκης – Φωνητικά/Κιθάρα Γιάννης Βουδούρης – Μπάσο/Φωνητικά Δανάη Nielsen – Πλήκτρα/Φωνητικά Αρθούρο Πεγή – Κιθάρα Ορέστη Χατζηθεοδώρου – Τύμπανα Δισκογραφία: White Balloons (2009) Bingo Sun is blowing up I want to have it all Nothing is enough for us I promise Until next time All we say This one is from the childern No future White balloons Claud Stories (2008) Until next time A story Blue velvet Myspace: http://www.myspace.com/rosebleed696 [/box]

 

[box type=”download”] έχουμε και συνέχεια!….. περιμένω πληροφορίες και απο το κοινό των μουσικών e-beer-ιών!![/box]