Σήμερα ήρθε η σειρά ενός συγκροτήματος που όταν το άκουσα για πρώτη φορά μου έκανε εντύπωση. Βέβαια το συγκρότημα είναι ελληνικό αλλά οι στίχοι τους είναι αγγλικοί. Δεν μας πειράζει όμως αυτό διότι έχουν εξαιρετική μουσική που σε παρασύρει ακούγοντας τα κομμάτια τους. Ας γνωρίσουμε τα παιδιά κάνοντας την μέχρι τώρα ιστορική αναδρομή τους.

Το 1999 ο κιμπορντίστας και τραγουδιστής  Jargon (Γιάννης Κοσμίδης σχημάτισε, μαζί με τον μπασίστα Νίκο Μιχαηλίδη, μια μπάντα που την ονόμασαν Verbal Delirium. Το όνομά τους σημαίνει λεκτικό παραλήρημα και όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα σε αυτή τη φράση απλώς προέρχεται από ένα κομμάτι τους που γράφτηκε το 2006 και λεγόταν “The Decayed Reflection (Verbal Delirium)”’.

Στην αρχή ξεκίνησαν παίζοντας progressive rock και ψυχεδελικό ήχο του ’60 και ’70, σύντομα όμως προσέθεσαν τα μοντέρνα στοιχεία στη μουσική τους και έτσι ο ήχος τους κινήθηκε ακόμα περισσότερο στο εναλλακτικό στυλ, όμως διατηρεί μεγάλο μέρος από το progressive.

Το 2005 έπειτα από πολλές συμμετοχές η μπάντα κατέληξε με κιθαρίστα τον Γιώργο Μανιάτη και ντράμερ τον Λάζαρο Παπαναστασίου. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν το πρώτο demo με τον τίτλο “The imprisoned words of fear” που βγήκε το 2007.

Το Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο του 2009 ηχογραφούσαν το πρώτο επίσημο άλμπουμ με τίτλο “So close and yet so far away” με άλλα 2 νέα μέλη στο συγκρότημα τους Νικήτα Κίσσονα στην κιθάρα και τον Τόλη Λιάπη στα τύμπανα. Το debut album κυκλοφόρησε από την εταιρεία Soundforge Μusic Group Ltd.

Το άλμπουμ αυτό έδειξε την πρόθεση της μπάντας να χρησιμοποιήσει και κάποια ορχηστρικά όργανα όπως το τσέλο. Όταν τελείωσαν οι ηχογραφήσεις το συγκρότημα άλλαξε για ακόμη μια φορά την σύνθεσή του. Ευτυχώς η αναζήτηση έλαβε τέλος γρήγορα καθώς ο Enthralling Kernel ήρθε να καλύψει την θέση του ντράμερ. Αξιόλογη είναι η συμμετοχή της Έλσας Παπέλη στο τσέλο, του Αναστάση Χαμηλάκη στα πλήκτρα και του Λάμπρου Ματόπουλου στη κιθάρα και την τρομπέτα.

Πρόσφατα οι Verbal Delirium μαζί με τους Μindwaltz εμφανίστηκαν στο upstage του Ghost House στο Ψυρρή με μεγάλη επιτυχία και σκέφτονται να κάνουν ζωντανές εμφανίσεις και στο εξωτερικό. Αναμένουμε λοιπόν εξελίξεις γι’αυτό συγκρατήστε το όνομα Verbal Delirium.

Μπάντα

Jargon – Φωνητικά/Πιάνο/Πλήκτρα

Νίκο Μιχαηλίδη – Μπάσο

Νικήτας Κισσονας – Κιθάρα/Φωνητικά

Enthralling Kernel – Τύμπανα

Αναστάσης Χαμηλάκης – Πιάνο/Πλήκτρα

 

Guest:

Έλσα Παπέλη – Τσέλο

Λάμπρος Ματόπουλος – Τρομπέτα/Κιθάρα

 

 

Δισκογραφία

So close and yet so far away (2010)

Ervelet

So close and yet so far away

Lullaby

They

Erased

Time

The scene remains

Ok

Reprise

Myspace:

http://www.myspace.com/verbaldelirium