Καζουλης-ΓκαζιΤετάρτη 29 Ιουνίου 2011. Το ρολόι γύρω στις εφτά περίπου. Θερμοκρασία γύρω στους 29C και εκεί που πίνεις ένα freddo espresso μέτριο και έχεις και το a/c να φτιάχνει ατμόσφαιρα, παίρνεις την μεγάλη απόφαση……’’θα πάω για μπύρες’’.
Κάπου εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα….και αναρωτιέσαι και τα βάζεις κάτω….και λές:
να πάω κατά το ‘βουνό’ ή να πάω κέντρο?
Κατά βάθος θα ήθελες να πας και στα δύο ή τουλάχιστον αυτές οι δύο εκπληκτικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα εκείνο το βράδυ να ήτανε σε διαφορετικές ημερομηνίες…
Στην Τεχνόπολις στο Γκάζι ο Βασίλης Καζούλλης γιορτάζει τα 25 χρόνια του στο τραγούδι και θυμάται την «Φανή», το «Αν ήσουν άγγελος», το «τελευταίο πλοίο», το «κάτι να γυαλίζει», τα «αεροπλάνα» και πολλά ,πολλά ακόμα αγαπημένα  τραγούδια που ερμήνευσε ο τραγουδοποιός από την Ρόδο και αγαπήθηκαν από όλους μας όλα αυτά τα χρόνια. Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παντελής Θαλασσινός, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μηλιώκας, Βαγγέλης Γερμανός, Νίκος Ζιώγαλας, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Νικολάου, Παναγιώτης Μάργαρης. Μια συναυλία-γιόρτη για την ελληνική μουσική σκηνη από την δεκαετία του 80’ ως και σήμερα.

Στην άλλη όχθη, στο βουνό που λέγαμε ο Σωκράτης Μάλαμας παίρνει την κιθάρα του, τα τραγούδια του και την εξαιρετική του μπάντα και ανεβαίνει για πρώτη του φορά στο θεάτρο του Λυκαββητού για να κάνει ένα flash back των 20 τελευταίων ετών που μας ταξιδεύει και μας ξυπνάει τα συναισθήματά μας. Εκεί θα είναι το «Πέρασμα», «Ο Κύκλος», «Οι Δρόμοι», «Ο Φύλακας και ο Βασιλιάς», «Ο Λαβύρινθος» και θα συναντήσουν όλους  τους πιστούς φίλους του Σωκράτη για ακόμα μια βραδιά γεμάτη ένταση και πάθος.

Η απόφαση είναι δύσκολη για το που ο καθένας θα πιεί τις μπύρες του εκείνο το βράδυ στο τελείωμα του Ιούνη αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μελωδίες θα συναντήσουν τα αστέρια του Αττικού ουρανού και η βραδιά θα μπεί δίπλα σε αυτές που έχουμε περάσει όλοι μας ακούγοντας καλή μουσική-όπου και αν βρεθούμε.