Φωνές απ’το λιμάνι

▷ Οι Φωνές απ’το λιμάνι, σχηματίστηκαν το 1998 όταν οι Πάνος Μακρής (Φωνή), ο Βασίλης Περγάμαλης (Τύμπανα), ο Γιάννης Νομικός (Κιθάρα) και ο Πολυχρόνης Καμπύλης (μπάσο), βρέθηκαν στο ίδιο περιβάλλον θέλοντας να δημιουργήσουν την κοινή τους μουσική. Μέχρι το 2007 έγραψαν ένα μεγάλο αριθμό τραγουδιών που έμελε να μη βρουν ποτέ το δρόμο προς το ακροατήριο μίας και η μπάντα διέλυσε, ενώ τα μέλη τους διατηρούν έως και σήμερα άριστες σχέσεις.

▷ Το 2017 Ο Πάνος Μακρής νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστεί αυτά τα τραγούδια που δεν είχαν ηχογραφηθεί σε δίσκο, θέλησε να ξαναενώσει τις Φωνές απ’ το λιμάνι με σκοπό τα Live αλλά και την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ.
Στην τρέλα του αυτή, αλλά και στην αγάπη του για την μουσική, τον ακολουθεί o Βασίλης Περγάμαλης (παλιό μέλος) και τα νέα μέλη Δημήτρης Χιώτης (Μπάσο) και ο Στάθης Ευσταθιάδης (Κιθάρα) με τον οποίο είχε συνεργασθεί ο Πάνος στο πρώην συγκρότημα του Πάνινες Κούκλες.
Η μπάντα ολοκληρώθηκε με την προσθήκη του Θάνου Σφενδουράκη (Κιθάρα).

▷ Η μπάντα έρχεται σε επαφή με τον Bob Katsionis και άμεσα ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ με αυτές να ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2018.
Τον Μάρτιο ο ίδιος φιλμάρει και το πρώτο βιντεοκλίπ για το ομότιτλο τραγούδι της μπάντας στο Fabric Audio Studio στο Κερατσίνι που μπορείτε να δείτε εδώ:

 

Μεγάλη τιμή ήταν για την μπάντα η συμμετοχή στο φεστιβάλ στην θάλασσα 2018 στο Κερατσίνι μαζί με τον θρύλο την ελληνόφωνης ροκ σκηνής Γιώργο Τσίγκο καθώς επίσης η σύμπραξη με τον Δημήτρη Λιόλιο στα Live session της εκπομπής Unknown Sound του Αγγέλου Αλληγιάννη και ασφαλώς η Παρουσία τους στα Live sessions στο στούντιο Ε της ΕΡΤ της εκπομπής Ροκ Συναναστροφές του Πάνου Χρυσοστόμου. Ακολουθούν live στην Αρχιτεκτονική που σ’ ένα από αυτά είχαν την τιμή να μοιραστούν την σκηνή με τον Διονύση Τσακνή.

▷ Ο δίσκος κυκλοφορεί από τις 18/05/2018 από την Symmetric Records και είναι εξ’ ολοκλήρου διαθέσιμος σε όλα τα μεγάλα streaming services αλλά και στο Bandcamp απ’ όπου θα μπορούν οι ακροατές και να παραγγείλουν το CD.

▷ Το δεύτερο τραγούδι τους «Παιδάκι» φιλμάρεται και απελευθερώνεται στο Υou tube τον Ιούνιο του 2019 και πάλι υπό την σκηνοθεσία του Bob Katsionis και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω link :

 

▷ 2019 Μετά από την προσωρινή αποχώριση του Βασίλη Περγάμαλη και του Στάθη Ευσταθιάδη, Ο Χρήστος Μούχλιας ενσωματώθηκε στο συγκρότημα.