Πέμπτη 26 Ιουνίου, ώρα 20:30

Φωτεινή Βελεσιώτου – Βαγγέλης Καζαντζής : «Έξω απ’τα μέτρα»

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Η δωρική «ροκ ρεμπέτισσα» όπως πολλοί την αποκαλούν, με αύρα παλιάς εποχής, Φωτεινή Βελεσιώτου συναντά τον Βαγγέλη Καζαντζή, για μια μοναδική συναυλία «έξω απ’τα μέτρα», στην αυλή του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη.

Μετά από πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ο καθένας με την μπάντα του συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι αυτή τη φορά ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

unnamed

unnamed (1)

Την Φωτεινή Βελεσιώτου την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνεία της στο τραγούδι “Μέλισσες” αλλά και το πρόσφατο “Διόδια”. Μια γνήσια ρεμπέτισσα, που φέρνει πάνω της κάτι από τη Μπέλλου, μια παρουσία εκτός star system, με κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες (Γ. Καζαντζή, Μ. Νικολούδη, Μ. Κανά κ.α.)

Ο Βαγγέλης Καζαντζής πριν από 3 χρόνια έκανε αισθητή τη παρουσία του στην δισκογραφία με τον δίσκο “Της γης το μυστικό” σε στίχους Γιώργου Γκώνια και τις συμμετοχές του Ψαραντώνη, του Απόστολου Ρίζου και της Μαρίνας Δακανάλη. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, όπου βρέθηκε επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Χαρούλης, η Μαρίνα Δακανάλη, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Φώτης Σιώτας, η Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες) κ.α.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο δεύτερος του δίσκος με τίτλο “Έξω απ’ τα μέτρα” από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ με τις συμμετοχές του Γιάννη Χαρούλη, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα), της Μαρίνας Δακανάλη και του Κωσταντή Πιστιόλη.

Στη συναυλία θα ακούσουμε τραγούδια από τη προσωπική δισκογραφία και των δυο αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική δισκογραφία.

Το σάζι και η κιθάρα του Βαγγέλη, η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής, το κλαρίνο, η γκάιντα και τα άλλα πνευστά του Δημήτρη, το κοντραμπάσο του Διονύση και τα κρουστά του Γιώργου συναντούνται με έναν μοναδικό τρόπο και μας υπόσχονται ένα αξέχαστο μελωδικό ταξίδι.

Συμπράττουν:

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τραγούδι

Βαγγέλης Καζαντζής: Τραγούδι, κιθάρα, σάζι

Δημήτρης Μπρέντας: Κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ

Διονύσης Μακρής: Μπάσο, μπουζούκι

Γιώργος Μαγαλιός: Κρουστά

Είσοδος: 10 ευρώ / 7 ευρώ μειωμένο

Πληροφορίες / κρατήσεις:

ticket services, T: 210 7234567

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

www.ticketservices.gr

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Διογένους 1-3, Πλάκα, 105 56, Αθήνα

Τ: 210 3250198, 3254119, 3254129

www.instruments-museum.gr

Διοργάνωση: specs ‘n’ arts

www.specsnarts.gr