Πέρασε ένας περίπου χρόνος,απο τότε που Παρασκευές & Σάββατα του Μάρτη, ένα σημείο μόνο ”αναβόσβηνε στο GPS” του δικού μας μυαλού, Φραντζή & Θαρύπου 37  Ν.Κόσμος. ‘Ενας χρόνος περίπου αφού τελείωσαν οι εμφανίσεις του στο ΣτΝ, βρισκόμασταν σε κάθε  γωνιά της Ελλάδας για να τον απολαύσουμε για άλλες 2-3 ώρες!! Ο λόγος; Μα φυσικά για τον ένα & μοναδικό ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ & την τρελοπαρέα του, που απο τότε που σμίξανε ψάχνουμε να βρούμε καλύτερη και πιο δεμένη ελληνική μπάντα, άλλα μάλλον δεν υπάρχει κάτι ανάλογο!!

Για τον Γιάννη δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να πεις κάτι… ακόμα (αν & δεν 8α καταφέρω να το αποφύγω)! Αρκεί πλέον μόνο να τον ακούσεις και θα καταλάβεις γιατί, το φανατικό -πλέον- κοινό του, δεν χάνει ευκαιρία να τον ακούει όπου, μα όπου κι αν βρίσκεται!  Φωνή, απο αυτές που μόλις τις ακούσεις νιώθεις σαν να σε χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα! Θα παραφράσω τίτλο τραγουδιού του Μιχάλη Κουμπιού & του Μιχάλη Νικολούδη (που φυσικά το χει ερμηνεύσει ο Γιάννης) και θα πω ”ΦΩΝΗ ΓΥΑΛΙ”! Απο αυτές που μπορούνε -μαζί βέβαια & με τις μουσικές επιλόγες του Γιάννη – να σε περάσουνε εύκολα & δυνάτα, μέσα απο αρκετά συναισθήματα!!

Μπορεί να κάνει ενα ολόκληρο, μαγαζί-στάδιο-θέατρο να τον απολαμβάνει χωρίς να ακούγεται το παραμικρό όταν παίρνει μόνο το λαγούτο του & ερμηνεύει Καμπανέλη, Βάρναλη,  Άσιμο όταν ”ακουμπάει” με άπειρο σεβάσμο έργα του Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Λο’ί’ζου και αμέσως μετά να κάνει τον ίδιο χώρο να ”βράζει” τραγουδώντας με μια απίστευτη ζωντάνια-κανοντάς σε, να νομίζεις πως κάθε φορά είναι η πρώτη φορά και ένα άκομα πιο ζεστό χαμόγελο που σε ”φέρνει” δίπλα του!

Έιναι εκείνες οι ώρες που μαζί με τους Παύλο Συνοδινό (κιθάρα), Πάνο Τόλιο(ντραμς), Μιχάλη Πορφύρη ( τσέλο), Κωνσταντή Πιστιόλη (πνευστά), θυμούνται τραγούδια τραγουδοποιών όπως,  του Θ. Παπακωνσταντίνου, του Μάλαμα, του Πασχαλίδη, του Σιδηρόπουλου αλλά και απο ”Τρύπες” και άλλους πολλούς ακόμα!!

Και φυσικά άλλες φορές μόνος του, άλλες φορές με τα ”ομορφοπαιδά” του, θα μας ”πάρει ” απο το χέρι και θα μας ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και εκεί είναι που τον αγαπάς ακόμα πιο πολύ! Ερμηνεύοντας παραδοσιακά και όχι μόνο κομμάτια που τα εχουν ερμηνεύσει  αξεπέραστες φωνές της Κρήτης, όπως ο ”Αρχάγγελος” του νησιού αλλά και άλλοι πολλοί!!!

Όλα αυτά λοιπόν και άλλα πολλά που σίγουρα δε χωράνε σε μια απλή παρουσίαση, με κάνανε απο προχθές (σ.σ. 2/2/2012) να πετάω απο τη χαρά μου, όταν έφτασε στα αυτιά μου το υπέροχο νέο….”Δημήτρη οι κρατήσεις για το Γιάννη άνοιξαν”

Ραντεβού στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου στις 2 ,οχι ”τούτου του μήνα” αλλά  ”του απο πάνω, του παραπάνω”.

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο απο 2/3/2012

 

ο Γιάννης Χαρούλης και η παρέα του θα ομορφαίνουνε τα βράδια μας για ενα μήνα,(ελπίζουμε και παραπάνω)!

 

Φραντζή & Θαρύπου 37  Ν.Κόσμος

 

Τηλέφωνο: 210 9226975, Φαξ: 210 9220043, email: stn@stn.gr

Φωτογραφίες άρθρου Γιάννης Μαργετουσάκης

Για να θυμηθούμε πως άρχιζαν όλα πέρυσι στο ΣτΝ

3 ΣΧΟΛΙΑ