Ένα λακωνικότατο “It’s Over” δια στόματος Nick Cave κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Grinderman στο Meredith Music Festival στη Victoria της Αυστραλίας ήταν η ταφόπλακα για την πορεία του κουαρτέτου. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Cave είχε προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο μέσω συνέντευξης του στο Mojo τους οπαδούς της μπάντας : «Δεν θα υπάρξει Grinderman 3. Το τελειώνουμε…»… Και όπως χαρακτηριστικά είπε συμπληρώνοντας το “It’s Over” στην αυστραλιανή εμφάνιση τους «Θα τα ξαναπούμε σε 10 χρόνια όταν θα είμαστε πιο γέροι και πιο άσχημοι…»

Μία μικρή αναφορά σχετικά με τους Grinderman. Οι Grinderman ήταν ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα που αποτελείται από τους Nick Cave (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, όργανο, πιάνο), Warren Ellis (ηλεκτρική κιθάρα τενόρο, Mandocaster, βιολί, βιόλα, ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Martyn Casey Π. (μπάσο, ακουστική κιθάρα , φωνητικά) και ο Jim Sclavunos (drums, κρουστά, φωνητικά) και δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, το 2006.

Όλα τα μέλη δραστηριοποιούνταν επίσης και στους Nick Cave and the Bad Seeds. Aρχικά η μπαντα ήταν γνωστή και ως Mini Seeds, και ο λόγος της δημιουργίας τους ήταν  “ένας τρόπος να ξεφύγουμε από το βάρος των Bad Seeds”.  Το όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι  “Grinder Man Blues,”του Mephis Slim. To ντεμπούτο άλμπουμ τους ” Grinderman”, κυκλοφόρησε το 2007 με εξαιρετικά θετικές κριτικές και το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας, “Grinderman 2”, κυκλοφόρησε το 2010 και έλαβε παρόμοια υποδοχή.