Οι H.E.A.T είναι ένα Σουηδικό συγκρότημα που κινείται στο χώρο του μελωδικού hard rock. Υπάρχουν από το 2007 και έχουν κυκλοφορήσει 2 αξιόλογους δίσκους (Η.Ε.Α.Τ-2008  και Freedom Rock -2010). Η μέχρι στιγμής καριέρα τους θεωρείται ανοδική, αλλά χρειάζονται τον δίσκο που θα τους ‘μπάσει’ στα μεγάλα σαλόνια.

Φέτος κυκλοφορούν το 3ο τους δίσκο με τίτλο “Address The Nation”. Η αποχώρηση του αρχικού τραγουδιστή τους Kenny Leckremo και η αντικατάσταση του από τον νικητή του Swedish Idol 2009, Erik Grönwall έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας απευθείας πάνω τους, κυρίως στη Σκανδιναβία. Το ότι ο νέος τραγουδιστής προέρχεται από ένα reality show ίσως δημιουργεί ανάμικτες εντυπώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μικρός το ΄χει. Μια γρήγορη ματιά στο youtube και στις αποδόσεις του πάνω σε κλασικά metal- rock κομμάτια θα σας πείσει.  Αυτό από μόνο του όμως, δεν έχει καμία σημασία αν ο δίσκος δεν είναι καλός.

Για να το πω απλά το “Address The Nation”, είναι μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2012 και ας ρισκάρω να ακουστώ υπερβολικός. Με πρώτο απ όλους τον ‘νιούφη’ Grönwall να δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα των H.E.A.T από πλευράς απόδοσης δεν υστερεί κάποιος, με το κιθαριστικό δίδυμο Dave Dalone και Erik Rivers να προσφέρει απλόχερα πανέμορφα και μελωδικότατα θέματα . Η δε παραγωγή του album, αισθητά καλύτερη από τις πρώτες τους δουλειές, δίνει στο “Address The Nation” τον κρυστάλλινο ήχο που χρειάζονται μπάντες όπως οι H.E.A.T .

Τα  10 τραγούδια, είναι όλα ένα κ’ ένα, ανεβαστικά, πιασάρικα, μελωδικότατα, και σε καμία στιγμή δεν έπιασα τον εαυτό μου να βαριέται. Αντίθετα, το repeat έχει γίνει μια standard διαδικασία μόλις το album τελειώνει. Με κομμάτια όπως τα ‘Breaking the Silence’,  ‘Living on the Run’ (το εξαιρετικό πρώτο single), ‘Falling Down’, ‘Need Her’ και όλα τα υπόλοιπα, δε μπορείς παρά να ακούς το δίσκο ξανά και ξανά και ξανά..

Καιρό είχα να περάσω τόσο όμορφα ακούγοντας ένα album αυτού του είδους, και αυτό τουλάχιστον σε μένα, λέει πολλά! Την είσοδο τους στα μεγάλα συγκροτήματα του χώρου τη θεωρώ δεδομένη και τη κερδίζουν με το σπαθί τους. Ακούστε τους και σεις, και απολαύστε ένα group που αν όλα πάνε καλά, στο μέλλον θα μας απασχολήσει ευχάριστα πολλές φορές!