Η Sony Music Hellas ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την έναρξη της συνεργασίας της με την Metal Blade Records, μία από τις ιστορικότερες εταιρίες στο χώρο του Heavy Metal. Παρακάτω σας παραθέτουμε το επίσημο Δελτίο Τύπου..

“Η Ελληνική Sony Music σε αποκλειστική συνεργασία με ένα από τα πιο σημαντικά metal labels όλων των εποχών

Ο θόρυβος ξεκίνησε 30 χρόνια πριν.

Όλα κινούνται γύρω από έναν νεαρό με το όνομα Brian Slagel και την πίστη του στην metal σκηνή του LA, η οποία μέχρι τότε δεν είχε αποκτήσει όραμα . Ο Brian δούλευε στο θρυλικό -πλέον- δισκοπωλείο Oz Records ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε ένα από τα πρώτα Metal Fanzines με τίτλο The New Heavy Metal Revue.
Η Metal Blade γεννήθηκε όταν αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια συλλογή με τις αγαπημένες του ανυπόγραφες μπάντες. O τίτλος της συλλογής ήταν “The New Heavy Metal Revue Presents Metal Massacre” και τα συγκροτήματα που συμπεριέλαβε ήταν μεταξύ άλλων οι Metallica, Ratt, Bitch και Black ‘N’ Blue.

Εδώ και 30 χρόνια δημιουργεί νέα ρεύματα στη heavy metal μουσική χωρίς να ξεχνάει τις underground ρίζες της. Ο Brian Slagel και η Metal Blade Records έχουν χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αμερικάνικης metal σκηνής από την πρώτη μέρα και παραμένουν μία από τις πιο σημαντικές πηγές της metal μουσικής ως σήμερα έχοντας υπογράψει θρυλικά ονόματα όπως Slayer, Metallica, Cannibal Corpse, GWAR, Six Feet Under, King Diamond, Bitch και Pentagram, ενώ αναπτύσσει παράλληλα καλλιτέχνες, όπως τους As I Lay Dying, The Black Dahlia Murder, Amon Amarth, Whitechapel, Behemoth, Job For a Cowboy, Unearth, Goatwhore, The Ocean, Sister, In Solitude, Hate Eternal, Across the Sun και 3.

Κάπως έτσι έχουμε καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα πως η Metal Blade είναι ένα από τα πιο σημαντικά metal label του πλανήτη. Και η Ελληνική Sony Music τη καλωσορίζει στο roster της μαζί με τα άλλα κορυφαία label που αποκλειστικά συνεργάζεται και διανέμει στην Ελλάδα.”