Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 η Σοπράνο και πρώην τραγουδίστρια των Nightwish, Tarja Turunen επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη στη σκηνή του Principal club Theater στο πλαίσιο της περιοδείας της «What lies beneath final tour 2012».

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η Φιλανδή καλλιτέχνης θα συνεχίσει την περιοδεία της με άλλη μία συναυλία στην Ελλάδα στη σκηνή του Fuzz Live Music Club.

Είναι η γυναίκα με την αγγελική φωνή και τα βαθιά γαλάζια μάτια, η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στον female fronted χώρο της ευρύτερης rock σκηνής. Η δυνατότητά της να τραγουδά το ίδιο άνετα όπερα και heavy metal, γεφυρώνοντας δύο φαινομενικά «αντίθετους» χώρους, την έκανε αγαπητή σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα κοινού.Aκόμα και οι ίδιοι οι Nightwish, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να έβρισκαν τραγουδίστρια του βεληνεκούς της για να την αντικαταστήσει όταν έφυγε.

Η Tarja Turunen αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε δύο πολύ δημοφιλείς στη χώρα μας –κι όχι μόνο- δίσκους, το «My winter storm» και το «What lies beneath», συνοδεύοντας τους από ισάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα, μπροστά στο πολυπληθές φανατικό κοινό της.

[box type=”info”] Πληροφορίες:

Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας,

210 3450817, είσοδος 30 ευρώ.

Προπώληση από Public (Αθήνα και Θεσσαλονίκη),

Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου) και

Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη). [/box]