Οι mousikes ebeeries θυμούνται 8 τραγούδια  απο την σπουδαία  και πολυετή πορεία της Μελίνας Κανά στο χώρο της μουσικής και της εύχονται χρόνια πολλά για τα σημερινά γενέθλια της.

Απο την πρώτη της δισκογραφική δουλειά το 1991 με τίτλο ” Μυστικά Τραγούδια” το τραγούδι ” Το όνειρο” σε στίχους του Νίκου Γκανά και μουσική του Νίκου Μαμαγκάκη.

Το 1992 Ο Μανώλης Ρασσούλης & ο Γιάννης Τσατσόπουλος γράφουν τους στίχους, ο Σωκράτης Μάλαμας βάζει τη μουσική και η Μελίνα Κανά ερμηνεύει 12 υπέροχα τραγούδια στο δίσκο “Της μέρας και της νύχτας” . Απο εκεί το τραγούδι “Να βάλω τα μεταξωτά” νομίζω πως ξεχωρίζει.

Το 1996 η Μελίνα Κανά συνεργάζεται με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και δημιουργούν το δίσκο ¨Της αγάπης γερακάρης” που περιέχει 11 κομμάτια σε στίχους και μουσική του Θανάση. “Φιλί αμέθυστο” απο εκείνο το δίσκο.

Το 1997 κυκλοφορεί ο δίσκος “Γενναίοι έρωτες” σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη και μουσική του Στάμου Σέμψη. Δέκα τραγούδια εκ των οποίων τα 6 τα ερμηνεύει η Μελίνα . “Είσαι γλυκό του κουταλιού”…σε ασημένιο δίσκο, φιλί που αρωμάτισε γλώσσα και ουρανίσκο…

Το 1998 έρχονται τα “Λάφυρα” του Θανάση και απο εκείνο το δίσκο κρατάμε όλο το δίσκο!!!
“…Βάλε κρασί στου φίλου το ποτήρι
κι η μοναξιά ας κάνει χαρακίρι…”

“…Απόψε τη σελήνη δεν τη γελάει κανείς,
βασιλικό χαϊδεύει με το `να χέρι της,
κι εγώ που δεν κοιμάμαι, εγώ που ξαγρυπνώ,
δεν ξέρω αν θα πεθάνω, ή αν θα γεννηθώ…”

“Φέγγει αλλιώτικα” ο δίσκος και το τραγούδι σε στίχους της Σμαρώ Παπαδοπούλου και στίχους Θοδωρή Παπαδόπουλου απο το 2003.

Παντελής Θαλασσινός , Θοδωρής Γκόνης και τρία τραγούδια του Ηλία Κατσούλη με τη φωνή της Μελίνας Κανά απο το 2009 και ένα εξαιρετικό δίσκο με τίτλο “Μόνο κόκκινο”.

Μία πολύ μικρή ανασκόπηση απο την πορεία της Μελίνας Κανά με 8 αγαπημένα μας τραγούδια.

Και ένα ακόμα απο την περσινή εμφάνιση της Μελίνας Κανά στον πολυχώρο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, με την Μελίνα να ερμηνεύει Ξύλινα Σπαθιά.

Για περισσότερα βίντεο κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube | mousikesebeeries Youtube channel

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος