Η Ιωάννα Καβρουλάκη παρουσιάζει το «Υφαντό» της στον Σταυρό του Νότου

Η νεαρή καλλιτέχνιδα έχοντας ως γνώμονα την αγάπη για την παράδοση, τη ζωή στην Ελλάδα του σήμερα και την διαρκή αναζήτηση, έρχεται να παρουσιάσει το νέο της δίσκο «Υφαντό» ενώνοντας τα διαφορετικά κομμάτια ενός πολύχρωμου αλλά και μυσταγωγικού μουσικού παζλ.

Η Ιωάννα Καβρουλάκη δίνει ραντεβού την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Club του Σταυρού του Νότου για να μοιραστεί με φίλους και ακροατές το νέο της δίσκο «Υφαντό». Η συναυλία παρουσίασης του παρθενικού της άλμπουμ διανθίζεται με εντυπωσιακές συμμετοχές (Διονύσης Τσακνής, Νίκος Στρατάκης, Κίτρινα Ποδήλατα και Ορέστης Ντάντος) ενώ την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Πέτρος Κουμπλής. Ο δίσκος έρχεται να καλύψει την ανάγκη της νέας δημιουργού για μία πρωτότυπη μουσική πρόταση που μοιάζει με κρητικό «Υφαντό».

Τα κρητικά υφαντά είναι τα πλουσιότερα και τα πιο δομημένα απ’ όλα τα γεωμετρικά παραδοσιακά υφαντά που συναντάμε στις πέντε ηπείρους, έστω κι αν διαπραγματεύονται, με παραλλαγές, ένα μόνο γεωμετρικό σχήμα: το ρόμβο. Ο ρόμβος πότε σύμβολο της Γυναίκας και της γονιμότητας, πότε της δύναμης και της προστασίας, είναι παρόν συμβολικά στο έργο της νεαρής τραγουδοποιού που μετατρέπει την πρώτη ύλη (βιώματα, ακούσματα) σε έργο τέχνης μέσα από το δικό της μουσικό αργαλειό.

Αν προσπαθούσε κάποιος να περιγράψει την Ιωάννα, θα έλεγε πως πρόκειται για ένα ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα που έχει φτιάξει το δικό της λιμάνι κάπου ανάμεσα στην Κρήτη και την Αθήνα. Ένα μέρος όπου κατοικούν δημιουργικές και ταξιδιάρες ψυχές που λατρεύουν να συνθέτουν τις φαινομενικές αντιθέσεις αυτού του κόσμου. Το παλιό με το νέο, το εντός με το εκτός, το φως με το σκοτάδι, έχοντας ως βαμβακερό νήμα τις εμπειρίες τους και ρόκα, αδράχτι, ανέμη, τον ίδιο τους τον εαυτό.
Ο δίσκος «Υφαντό» είναι ένα ταξίδι με 8 στάσεις που συνδυάζουν δημιουργικά τα διαφορετικά ακούσματα και τις προσλαμβάνουσες της καλλιτέχνιδος. Κατά την διάρκεια της διαδρομής ξεχωριστοί καλλιτέχνες ντύνουν με τις φωνές τους, τα τραγούδια της Ιωάννας. Ακούγοντας οποιοδήποτε από τα τραγούδια του νέου δίσκου, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ίδια είναι μία γυναίκα που κοιτά το μουσικό χθες μέσα από το σήμερα δημιουργώντας έτσι το αύριο, ένα αύριο πολύχρωμο, φωτεινό και αισιόδοξο με ξεχωριστές μελωδίες που μένουν στο μυαλό!

Τα κρητικά υφαντά δεν υφαίνονται πια εδώ και χρόνια και από τα παλαιά ελάχιστα έχουν μείνει. Τα περισσότερα μεταπουλήθηκαν έξω από την Κρήτη ή ακόμα και την Ελλάδα. Η Ιωάννα Καβρουλάκη με την μοναδική της φωνή και το κρητικό ταπεραμέντο της αποδεικνύει πως η παράδοση ζει μέσα της, αναγεννιέται και ξεδιπλώνεται σε μοτίβα μελωδικά του σήμερα. Ξετυλίγει και εμφανίζει το δικό της μοναδικό υφαντό, καλώντας φίλους και γνωστούς να μοιραστούν μαζί της μια βραδιά επιστροφής, συγκίνησης, χαράς και μουσικής πανδαισίας.

Με μια ματιά:

Εκδήλωση: Παρουσίαση Δίσκου «Υφαντό» – Ιωάννα Καβρουλάκη
Ημερομηνία: Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Χώρος: Σταυρός του Νότου (club)
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 8 €
OnLine διάθεση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/ioanna-kavroulaki-parousiasi-diskou-yfanto/

Συμμετέχουν:
Διονύσης Τσακνής, Κίτρινα Ποδήλατα, Νίκος Στρατάκης, Ορέστης Ντάντος.
Παρουσίαση: Πέτρος Κουμπλής

Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Χρήστος Τρεσίντσης: Synth | φωνητικά | ενορχηστρώσεις
Γιώργος Κοκκινίδης: Ηλεκτρική Κιθάρα
Βαγγέλης Καραπέτρος: Βιολί |ούτι | μαντολίνο | φωνητικά
Γιώργος Κωστελέτος: Τύμπανα | Live production | electronics
Νεφέλη Πούλη: Φωνητικά

Φωτογραφία, αφίσα, γραφιστικά: Post Blue Studio

Παραγωγή: Lights on mics
Press & Info: www.ActionEsti.gr


Συμπληρώστε τη φόρμα και μπείτε στην κλήρωση για μία διπλή πρόσκληση. Ο νικητής θα ενημερωθεί με απαντητικό mail την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 19:00 


    χορηγός επικοινωνίας