Κωνσταντίνος Βήτα – Γιάννης Ρίτσος

Ο κόσμος είναι ένα”
30 & 31 Ιανουαρίου
1 & 2 Φεβρουαρίου
Εναλλακτική σκηνή Εθνικής λυρικής σκηνής | Κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης : 20:30

Ο Κωνσταντίνος Βήτα κάνει μια δημιουργική «συνομιλία» με το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, χρησιμοποιώντας την γλώσσα της σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας στην παράσταση, “Ο κόσμος είναι ένας” που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, στις 30, 31 Ιανουαρίου και 1, 2 Φεβρουαρίου.

Ένας κύκλος 20 ποιημάτων από το συνολικό έργο και ποιητικό φάσμα του Γιάννη Ρίτσου, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική του Κ.Βήτα και τα βίντεο του Νίκου Πατρελάκη, αποτελούν μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση που δίνει με μοναδικό τρόπο το ποιητικό σύμπαν του μεγάλου ποιητή. Έτσι η μεγάλη ποίηση μετατρέπεται σε μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου μέσα από ambient ηχοτοπία, πιάνο και επεξεργασμένες φωνές, μέσα από τις σελίδες των ποιημάτων του. Με αυτό τον τρόπο προκύπτει μια καινοτομική προσέγγιση στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.

ΣΥΝΘΕΣΗ
Κωνσταντίνος Βήτα

ΣΥΝΘΕΤΗΤΕΣ 
Χρήστος Αλεξάκης, Αντώνης Χατζηκωνσταντής

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ
Κωνσταντίνος Βήτα
Όλια Λαζαρίδου

Τιμές εισιτηρίων: 15 € , 20 € Φοιτητικό, παιδικό: 10 €

Προπώληση: Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Ωράριο: Καθημερινά 09.00-21.00 Τηλ.: 213 088 5700 | Ομαδικές πωλήσεις: 213 088 5742 | www.nationalopera.gr Καταστήματα PUBLIC http://tickets.public.gr | Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου www.ticketservices.gr