«Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα»
6,7 & 8 Ιουνίου 2019
20:00
πλατεία Εργατικά (Τζών Κέννεντυ & Λ. Μανωλίδη Καισαριανή)
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η θεατρική παράσταση «Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα» βασισμένη σε κείμενα του Μάριου Χάκκα θα πραγματοποιηθεί στην Καισαριανή στο πλαίσιο του Άνοιγμα στην Πόλη, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 6, 7 και 8 Ιουνίου στην πλατεία Εργατικά (Τζών Κέννεντυ & Λ. Μανωλίδη Καισαριανή) και ώρα 20.00. Η παράσταση θα ζωντανέψει τον κόσμο του Χάκκα μέσα στη την πόλη που αγάπησε και τα μέρη όπου έζησε, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από διηγήματα, ποιήματα και θεατρικά του έργα.

Η Ζωή Ξανθοπούλου, ηθοποιός και σκηνοθέτρια με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανέλαβε να υλοποιήσει την παράσταση, ανιχνεύοντας την υπαρξιακή αναζήτηση, τη μοναξιά, τη μελαγχολία, το χιούμορ, όπως και τον σαρκασμό για το αστικό περιβάλλον που κρύβουν τα κείμενά του. Ο λόγος του Μάριου Χάκκα αγκαλιάζει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Ο Μάριος Χάκκας (1931 – 1972) είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες. Έζησε στην Καισαριανή και η περιοχή αυτή σημάδεψε τη ζωή του, τη συνείδηση και το έργο του. Η οπτική των διηγημάτων του είναι προσωπική, πολιτική και υπαρξιακή.

info

«Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα»
Μάριος Χάκκας
6,7 & 8 Ιουνίου 2019
20:00

Καισαριανή
πλατεία Εργατικά (Τζών Κέννεντυ & Λ. Μανωλίδη Καισαριανή)
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Σκηνοθεσία : Ζωή Ξανθοπούλου

Ερμηνεία : Αριάνδη Καβαλιέρου , Σπύρος Γραμμένος

Μουσική : Σπύρος Γραμμένος

Φωτογραφίες : Κική Παπαδοπούλου