Δεκάδες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ για τη διοργάνωση μεγάλης διαδικτυακής συναυλίας ενάντια στον «τρομονόμο» στην τέχνη, που θα προβληθεί την Τρίτη 16/2 –μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου- στις 21:00, στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube.
Καλλιτέχνες από όλα τα είδη της μουσικής ενώνουν τις φωνές τους για να καταδικάσουν την ενσωμάτωση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τα γνωστά προσχήματα, με έννοιες – λάστιχο για «υποκίνηση της βίας και του μίσους» και με την επικίνδυνη αντίληψη για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» οδηγεί στη φίμωση κάθε ριζοσπαστικού και προοδευτικού έργου!
Αυτά τα αντιδραστικά νομοθετήματα που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της δε στοχεύουν μόνο στη λογοκρισία, αλλά και στη συγκάλυψη της πραγματικής βίας που ασκείται σε βάρος των λαών, δηλαδή της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αδικίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της εμπορευματοποίησης κοινωνικών αγαθών, της καταστροφής του περιβάλλοντος.
Η τέχνη δεν αποτελεί δημόσια απειλή! Το “Bella Ciao”, η “Guernica”, ο “Επιτάφιος” του Γ. Ρίτσου, “η μπαλάντα του κυρ Μέντιου” του Κ. Βάρναλη και τόσα άλλα αριστουργήματα, μερικά από τα οποία θα ακουστούν στην συναυλία, μαζί με σύγχρονα πολιτικά τραγούδια με αιχμηρό και ανατρεπτικό στίχο, δεν πρόκειται να “απαγορευτούν” στην καρδιά και την ψυχή της νέας γενιάς! H KΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα, και προοδευτικό άνθρωπο να δώσει τη μάχη, να μην το επιτρέψει!


Στη διαδικτυακή συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
➡Ανδρουλιδάκης Μανόλης
➡Αντωνοπούλου Ρίτα
➡Βαρούχα Μάγδα
➡Brak
➡Γισδάκης Βασίλης
➡Γλυκερία
➡Δρογώσης Στάθης
➡Demon Fox
➡Ζωγράφος
➡Ghetto Rock
➡Κανέλλος Δημήτρης
➡Καράκογλου Πολυξένη
➡Καρέλλας Θοδωρής
➡Κίτρινα Ποδήλατα
➡Κοινοί Θνητοί
➡Λούντζη Μαριλίζα
➡Μαγαλιός Στέλιος (Sober on Tuxedos)
➡Μαλακατές Περικλής
➡Μπάσης Δημήτρης
➡Μπούσαλης Πάνος
➡Παπαδόπουλος Θύμιος
➡Παπαζαχαριάκης Γιάννης
➡Παπακωνσταντίνου Βασίλης
➡Παπαναστασάτος Παύλος
➡Πασχαλίδης Μίλτος
➡Retro
➡Σινάνης Γιάννης
➡Σβώκος Χατζηκυριάκος Κώστας
➡Στρατηγού Ασπασία
➡Το Σφάλμα
➡Τριανταφυλλίδης Κώστας
➡Urban pulse
➡Υπεραστικοί
➡Φρανκ
➡Χουλιαράς Θανάσης (Kollektiva)

Διαβάστε ακόμα…

Λογοκρισία και “τρομονόμος” στην τέχνη!!