Οι Long Distance Calling είναι μία post rock μπάντα με έδρα το Munster της Γερμανίας. Eμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα το Σεπτέμβριο του 2006 και η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί ως ορχηστρική ροκ με βαριά κιθαριστικά riffs και έντονα ψυχεδελικά στοιχεία. Οι επιρροές τους είναι από κλασικά συγκροτήματα όλων των δεκαετιών όπως Rush, Dream Theater, Tool, Alice In Chains, Pink Floyd.

To “Long Distance Calling” είναι το τρίτο τους άλμπουμ αφού προηγήθηκαν το “Satellite Bay” (2007) και το “Avoid the Light” (2008). Όπως και στα δύο προαναφερόμενα άλμπουμ, έτσι και στο “Long Distance Calling” υπάρχει μόνο ένα τραγούδι με φωνητικά και πιο συγκεκριμένα το “Middleville” με τον John Bush τραγουδιστή των Armored Saint και των Anthrax.

To εναρκτήριο “Into the Black Wide Open” είναι ορμητικό, μεθοδικό και σαγηνευτικό ενώ το “The Figrin D’an Boogie” είναι σα να ακούς το “One of These Days” των Pink Floyd σε μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Το “Invisible Giants” ακολουθεί για να μας προετοιμάσει για το νέο ήχο της μπάντας με κάποια jazz αλλά και πιο έντονα ηλεκτρονικά πλέον στοιχεία όπως και στο πρώτο μισό του “Timebends” που μεταλλάσσεται όμως σε ένα κλασσικό ροκ κομμάτι στη συνέχεια.
Σίγουρα δεν μπορείς να τους αποκαλέσεις ιδιαίτερα σκληρούς στον ήχο, αν και το “Arecibo (Long Distance Calling)” έχει ιδιαίτερα γρήγορο τέμπο και έντονα riffs. Το άλμπουμ κλείνει με το ψιθυριστό και πανέμορφο “Beyond the Void“.

Το κουιντέτο από τη Γερμανία μπορεί άνετα να καταχωρηθεί στις ελπίδες του είδους για το μέλλον αλλά και στις καλύτερες νέες μπάντες του σήμερα. Είναι ένα πραγματικά σπουδαίο άλμπουμ με επτά πανέμορφα κομμάτια από μία υποτιμημένη μπάντα που της αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση. Μια γέυση μπορούμε να πάρουμε στις 29 Ιανουαρίου στο Six d.o.g.s όπου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

http://www.youtube.com/watch?v=mow_ve3tESE