Τρεις μπάντες, μια Τεχνόπολη κατάμεστη και μια συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη.
Τρια από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ελληνικής Ροκ σκηνής ή αλλιώς μια μεγάλη παρέα, δώσανε το Σάββατο το βράδυ τον καλύτερο τους εαυτό και έγινε μια συναυλία που θα τη συζητάμε για καιρό.
Τρια setlist σχεδόν 50λεπτα με τραγούδια από τη δεκαετία του ’80 εώς και σήμερα, αλλά και με ολοκαίνουργια κομμάτια, γιατί συγκρότημα σαν τους magic De Spell, τα Υπόγεια Ρεύματα και τους Ενδελέχεια εκτός από παρελθόν και παρόν , έχουν σίγουρα και πολύ μέλλον.


Οι Magic De Spell ανοίξανε τη βραδιά. Πέρα όλων των αγαπημένων κομματιών, ακούσαμε και το νέο τούς τραγούδι Είμαι που μόλις κυκλοφόρησε, θυμήθηκαν τον Νίκο Σπυρόπουλο από τους Σπυριδούλα που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωη, μας ενημέρωσαν για το ντοκιμαντέρ για τα σαράντα χρόνια της μπάντας που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και μας απογείωσαν με το Σεράγεβο σε μια πολύ γεμάτη και δυναμική παρουσία.


Η συνέχεια άνηκε στον Δημήτρη Μητσοτάκη και τον Παναγιώτη Κατσιμάνη. Τα κορυφαία κομμάτια από τη χρυσή εποχή των Ενδελέχεια μας πήγαν σε αυτά τα αγαπημένα ξέφρενα χρόνια μας και μαζί με την “Πρέσσα” που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσαν τη συναυλία τους. Για το τέλος κράτησαν τη διαμαντένια προβλήτα και τη Μολυβένια θάλασσα  (Βουτιά από ψηλά ) και μας έκαναν να  θυμηθούμε πως ήταν οι συναυλίες πριν τον covid 19.

Τη σκυτάλη πήραν τα σπουδαία Υπόγεια Ρεύματα. Κλιουμης, Γιουσέφ και Πέππας.  Το τρίο πλέον, κρατάει ψηλά τη σημαία ενός από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών. Φυσικά δεν ξέχασαν τον μοναδικό Θάνο Μικρούτσικο και η Ρόζα από τη συνεργασία της μπάντας με τον συνθέτη το 2010, ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς.


Για φινάλε, τα μέλη και των τριών συγκροτημάτων ανέβηκαν στη μεγάλη σκηνή της Τεχνόπολης για το κλείσιμο. Η ελληνική διασκευή του Which side are you on και οι στίχοι της Κατερίνας Γώγου στο “Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά” έκλεισαν μια σπουδαία βραδιά. Η Τεχνόπολη στάθηκε και πάλι στο ύψος της σε αυτά τα νέα δεδομένα και ο κόσμος στο σύνολο, κατάφερε να συγκρατηθεί, σε μια βραδιά που η καρέκλα δεν σε χωρούσε.
Καλή αντάμωση!

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες άρθρου : Proxima Estasion Esperanza
Φωτογραφία εξωφύλλου : Ηλίας Μωραΐτης

Για περισσότερα βίντεο, κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

 

Διαβάστε ακόμα…

Σεπτέμβρης στην Τεχνόπολη | Καλοκαίρι 2020