παπαγεωργιου

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του συλλεκτικού βινυλίου με τίτλο «3 Μοίρες», αλλά και μετά από τρεις ολοκληρωμένες σεζόν στο Club του Σταυρού του Νότου, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει με νέο album με τίτλο «Μνήμη».

Το πρώτο επίσημο Single μέσα από αυτό έχει τίτλο «Πουλάκι» και φέρνει στο σήμερα την αγάπη και τον σεβασμό της Μαρίας στην παράδοση και στην απλότητα του τραγουδιού που όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζει και αναδεικνύει στις ζωντανές της εμφανίσεις.

Η νεαρή τραγουδοποιός, που γνωρίσαμε από τη συνεργασία της με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη στους δίσκους «Όμορφοι και Ηττημένοι» (2010) και «Άβουλο Θεριό» (2013), κυκλοφορεί τη νέα της ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Μνήμη» στις 29 Φεβρουαρίου 2016. Ο Δίσκος αποτελείται από οκτώ νέα τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί live και χαρακτηρίζεται από μία μίξη δυτικότροπης προσέγγισης και ενορχήστρωσης μπλεγμένης με την παραδοσιακή ματιά της Μαρίας, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό χαρακτήρα στο Ελληνικό τραγούδι.

Η Μαρία καταφέρνει για τρίτη χρονιά να γεμίζει το Club του Σταυρού του Νότου κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:30 σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα, γεμάτο αλήθεια, δυναμισμό και απρόσμενες επιλογές, μαζί με τους εξαιρετικούς της μουσικούς και τα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της. Ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής μουσικής, σε μια διαδρομή που περνά από τη δισκογραφία της, στις ιδιαίτερες διασκευές τραγουδιών που ενώνουν το «δωμάτιο» της με τη Θεσσαλία και ακούγονται μέχρι την Αθήνα.

Ακούστε το τραγούδι «πουλάκι» από τον επερχόμενο δίσκο της Μαρίας Παπαγεωργίου και βρείτε εισιτήρια για τις παραστάσεις της εδώ.

Φωτογραφία: Χρήστος Τόλης