Ανάμεσα σε χιόνια, εγκλωβισμούς, εκρήξεις στη κέντρο της Αθήνας, Rafael, προτάσεις μομφής και εκκενώσεις πολυκατοικιών στο Παγκράτι λόγω διαρροής κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου, έρχεται και η μερική άρση των μέτρων ενάντια στην πανδημία. Οι 650 νεκροί του τελευταίου πενθημέρου και οι σχεδόν 750 διασωληνωμένοι, πέρασαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και κάπως έτσι η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, εισηγήθηκε την άρση του ωραρίου στην εστίαση, επιστροφή της μουσικής αλλά μόνο για καθήμενους και αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε και επίσημα πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, από τις 30 Ιανουαρίου, επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο. Ωστόσο η διασκέδαση παραμένει μόνο για καθιστούς και δεν αλλάζει κάτι όσο αναφορά τη χωρητικότητα στα γήπεδα!

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, φυσικά με βασική προϋπόθεση να είμαστε ακόμα ζωντανοί, η γη στη θέση της και ο ήλιος να ανατείλει στην ώρα του, πράγματα πλέον  που είναι υπό αμφισβήτηση.

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος