Μία νύχτα με τη Yasmin Levy στο SNF

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες : Proxima Estacion Esperanza

Μια νύχτα μαγική , μια νύχτα αγάπης, μια νύχτα μουσικής. Εχθές το βράδυ η Yasmin Levy μάγεψε τον κόσμο που κατέκλυσε το ξέφωτο στο ίδρυμα πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η σχέση της Yasmin με την Ελλάδα έχει γίνει τόσο δυνατή και συμπαγείς που και η ίδια νιώθει πως τραγουδάει πάντα μπροστά σε δικούς της ανθρώπους.

Μία φωνή διαμάντι, μία σκηνική παρουσία όμορφη και αέρινη και πλούσια σε συναισθήματα αγάπης, η Yasmin Levy κέρδισε μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας μας, ένα σχεδόν δίωρο μουσικό πρόγραμμα σε μια από τις ομορφότερες νύχτες του φετινού καλοκαιριού. η Levy καθιερώθηκε εκμοντερνίζοντας το Ladino (μεσαιωνικό είδος τραγουδιού στα «εβραϊκά» ισπανικά) με στοιχεία φλαμένκο και παραδοσιακής τουρκικής μουσικής.

 

Η αναφορά στην αγαπημένη της Χαρούλα Αλεξίου ήταν αναπόφευκτη και μιλώντας με θαυμασμό για την Χαρούλα αλλά και για την συνεργασία που είχαν πριν από δύο χρόνια στο τραγούδι This Shadow, κάλεσε επί σκηνής την εξαιρετική Αρετή Κετιμέ και ερμήνευσαν μοναδικά το τραγούδι.

 

Η στιγμή της βραδιάς φυσικά ήταν η στιγμή που κατέβηκε από τη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον κόσμο, περνώντας ανάμεσα, δείχνοντας την απίστευτη άνεση που έχει!

Η Yasmin Levy είναι μια ντίβα, μία σταρ των ημερών μας, με μία απίστευτη φωνή και με μία απλότητα που σε κάνει να την λατρέψεις από την πρώτη κιόλας φορά!