ΜΙΚΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ
90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης

Η παράσταση που συγκίνησε όλη την Ελλάδα επιστρέφει.

Θέατρο Badminton
28 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2015

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12 – 16 Φεβρουαρίου 2015

Το 2015 το πρόγραμμα του Θεάτρου Badminton είναι αφιερωμένο στον μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα δημιουργό. Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά με το ασίγαστο δημιουργικό του πάθος και εμπνέει όλους τους συντελεστές των τριών μεγάλων παραγωγών που θα παρουσιαστούν το 2015 στο Badminton: «Ποιος τη Ζωή μου…», «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων».

Πρώτη παράσταση του αφιερώματος, η παράσταση σταθμός, που συγκλόνισε πάνω από 150.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα το 2013 και αποτέλεσε ένα μυσταγωγικό προσκύνημα για 8.000 άτομα στη Μακρόνησο. Το «Ποιος τη Ζωή μου…» επαναλαμβάνεται μόνο για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Badminton από τις 23 Ιανουαρίου, για να συνεχίσει μετά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 12 Φεβρουαρίου.

Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, που διατρέχει μέσω της μουσικής του την ιστορία της Ελλάδας.

Η θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη έγινε έμπνευση για μια εξαιρετική καλλιτεχνική εμπειρία, ένα θεατρικό γεγονός γεμάτο συγκίνηση και μνήμες που ο συνθέτης αγκάλιασε σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας της παράστασης. Μιας παράστασης που με τη σειρά της βαδίζει στα χνάρια του…

Η Ελλάδα «ταξιδεύει» από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη… Προσωπικές μνήμες – αφηγήσεις, σκηνές που συγκλονίζουν και μουσικές που συνεπαίρνουν, μάς ταξιδεύουν από τα «πέτρινα χρόνια», στην «άνοιξη της δεκαετίας του ’60» και στη μεταπολίτευση… Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής… Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης… Ο Μίκης Θεοδωράκης, διαρκώς παρών στις εξελίξεις, δημιουργεί μια νέα πολιτιστική πρόταση, όχι μόνο καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά προτείνοντας συνεχώς, μέσα από το έργο και τους αγώνες του, νέες ιδέες και εκδοχές… Περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας… Είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία μνήμης και αισθήσεων που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

https://www.youtube.com/watch?v=qp3nsYrYO4M

Παραγωγή:
ADaM Productions, 5η ΕΠΟΧΗ