12. Το πολλαπλό σου είδωλο (Αργύρης Μπακιρτζής)

Ένα απο τα πλέον αγαπητά τραγούδια κρύβει και αυτό απο πίσω του μία πολύ όμορφη ιστορία έτσι όπως την είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Αργύρης Μπακιρτζής σε σε παλαιότερη του συνέντευξη :

Η ιστορία της πρώτης εγγραφής του έχει πολύ ενδιαφέρον. Την πρώτη πλευρά του του πρώτου μας δίσκου, την είχαμε γράψει σε διάστημα ενός μηνός περίπου, ενώ τη δεύτερη δεν προλάβαμε. Ενδιάμεσα αλλάξαμε κιθαρίστα, ο Παπάζογλου δεν είχε κονσόλα για να μας ηχογραφήσει κι έτσι καθυστερούσαμε πάνω από έξι μήνες να ολοκληρώσουμε το δίσκο. Ένα μεσημέρι παίρνει τηλέφωνο ο Παπάζογλου και μας λέει ότι βρήκε κονσόλα για μερικές ώρες, από μια άλλη ηχογράφηση που είχε τελειώσει πιο γρήγορα. Πήγαμε στο στούντιο και η δεύτερη πλευρά γράφτηκε όλη σε ένα απόγευμα, σε τρεις ώρες! Το τραγούδι αυτό το είχαμε αφήσει τελευταίο, επειδή είναι αρκετά δύσκολο για τη φωνή μου, ανεβαίνει πολύ ψηλά προς το τέλος. Το παίξαμε μια φορά, δεν μου άρεσε και είπα στον Παπάζογλου να το ξαναγράψουμε. Εκείνος είχε ένα ραντεβού, μάλλον με καμιά κοπέλα, και βιαζόταν, οπότε εξοργίστηκε και μίλησε άπρεπα. Ένοιωσα πολύ άσχημα. Ή έπρεπε να μαλώσω και να μη γίνει ο δίσκος, ή να σκύψω το κεφάλι και να το αφήσω να περάσει. Δεν ήξερα τι να κάνω.
Οπότε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, η κοπέλα για την οποία είχα γράψει το τραγούδι και με την οποία είχα χαθεί , ως από μηχανής θεός, κατέβαινε τις σκάλες του στούντιο στο βάθος. Μόλις την είδα ξεχάστηκα και γράφτηκε η πολύ ωραία, συγκρατημένα δραματική, εκτέλεση του δίσκου.

Θέλεις;
– Θέλω πάντα!
Έχεις κέφι;
– Έχω πάντα!
Ίσως έρθω…
– Έλα αμέσως, μωρό μου!
Δε θέλω!
– Μην έρθεις…
Δεν έχω κέφι!
– Μην έρθεις…
Ίσως έρθω…
– Μην περάσεις, μωρό μου..

13. Ο πεχλιβάνης (Θανάσης Παπακωνσταντίνου)

Η εισαγωγή του “Πεχλιβάνη” είναι ηχογραφημένη από ένα βραζιλιάνικο σίριαλ από αυτά που παίζονται κατά κόρον στην ελληνική τηλεόραση. Ο Θανάσης είχε την ιδέα όταν μια μέρα, μπαίνοντας στο πατρικό του, είδε τους γονείς του “καρφωμένους” στην οθόνη να παρακολουθούν ένα τέτοιο σίριαλ και μετά βίας να γυρίζουν να τον χαιρετήσουν.

Φαίνεται σίγουρη για τον ευατό της και αρκετά ανεξάρτητη η Μπαγκίτα Γκαλιέγκο,
ακούστε τι απάντησε όταν την ρωτήσαμε αν γνώρισε ποτέ τον φόβο,
να η απάντηση : “δεν τον γνώρισα και μην με ρωτάτε για αυτό παρακαλώ είμαι ευαίσθητη σε αυτό το θέμα”.

πηγή : http://www.koiladatwntempwn.gr/

Γράφει ο thanos_teg