Άλικο
13 – 22 Απριλίου

Θα μπορούσε να ήταν και ένα δεκαήμερο φεστιβάλ μουσικής. Μία πανδαισία ήχων, χρωμάτων και μια μεγάλη βόλτα σε παραδοσιακά ακούσματα. Σπουδαίοι ερμηνευτές, δεξιοτέχνες μουσικοί θα βρεθούν στη σκηνή του όμορφου “Άλικο” στου Ψυρρή.  Απο τα  σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης και απο τα ορεινά της Κρήτης στα ανοιχτά της Μεσογείου, αλλά και ήχους jazz με τρομπέτες, ηλεκτρικά μπάσα, μελλόντικες και τύμπανα!

Παρασκευή 13 Απριλίου | 22.30

Dilek Koç
KARŞI

Η Dilek Koç (Ντιλέκ Κοτς) και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στους οντάδες της Καππαδοκίας με ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και τα κοινά διαχρονικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

Τιμή εισιτηρίου 5 €


Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Human Touch 

Οι Human Touch, μετά από 20 χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Τιμή εισιτηρίου 5 €


Κυριακή 15 Απριλίου | 15.00
Κωστής Αβυσσινός 

Ο Κωστής Αβυσσινός, ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της κρητικής μουσικής σκηνής, γνώριμος στο κοινό και από τη μακρόχρονη συνεργασία του με τους Χαινηδες, έρχεται στο Άλικο. Με κύριο σημείο αναφοράς την παραδοσιακή μουσική, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και από τις συμμετοχές του σε δίσκους αγαπημένων φίλων. 

Μαζί του οι εξαιρετικοί Νίκος Παραουλάκης στο νέι και Δημήτρης Κουκουλιτάκης στην κιθάρα. Τρεις καλοί γνώριμοι επί σκηνής, σε ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα Μεσογείου.
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Δευτέρα 16 Απριλίου | 22.00
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη ελληνική, και όχι μόνο, jazz σκηνή. Γεννημένος σε ένα μικρό χωρίο της Ηλείας, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα μέχρι που στα 18 του ανακάλυψε την τρομπέτα. Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Amsterdam πλάι σε μεγέθη όπως ο Paolo Fresu ή ο Markus Stockhausen!

Τιμή εισιτηρίου 4 €


Τρίτη 17 Απριλίου | 22.00

Music fantasies

Τέσσερις μουσικοί ερμηνεύουν και παραλλάσσουν ελληνικά τραγούδια.
Κύριο στοιχείο οι αυτοσχεδιασμοί που διαδέχονται ο ένας τον άλλο και δημιουργούν ένα ανοιχτό ηχητικό περιβάλλον έτοιμο να υποδεχτεί διαφορετικά μουσικά ιδιώματα.

Λόλα Γιαννοπούλου: φωνή
Αστέρης Παπασταματάκης: πλήκτρα
Γιώργος Λιμάκης: κιθάρα, μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Τετάρτη 18 Απριλίου | 21:30

Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης
Αντάμα… 

…σ’ ένα ταξίδι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα. Άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης -επηρεασμένης από την παράδοση- κρητικής μουσικής, και άλλοτε στη γνήσια παραδοσιακή…
Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι, θιαμπόλι, καβάλι, μπανσούρι
Κάρολος Κουκλάκης: τραγούδι, μπουλγαρί
Ανδρέας Αρβανίτης: λαούτο, λύρα, ασκομαντούρα

Τιμή εισιτηρίου 4 €

Πέμπτες 19 και 26 Απριλίου | 22.00

Bandalaika

Δέκα μουσικοί θα μας ταξιδέψουν στις δεκαετίες ’50, ’60, ’70.
Μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, που έκαναν θραύση στο ραδιόφωνο της εποχής, στα πικάπ, στους δίσκους γραμμοφώνου των 78 στροφών, θα αναβιώσουν στο Άλικο…

Τιμή εισιτηρίου 5 €


Παρασκευή 20 Απριλίου | 22.30

Σχήμα ΔίςΤροπον

Ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Δημήτρης Ζαχαριουδάκης θα παίξουν και θα τραγουδήσουν σκοπούς και τραγούδια από την προσωπική και από την κοινή τους μουσική διαδρομή. Μαζί τους στο λαούτο και το τραγούδι ο Αλέξης Αλεβυζάκης.

Τιμή εισιτηρίου 4 €


Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου | 22.00

Δυνάμεις Του Αιγαίου

Στο Άλικο στου Ψυρή,  οι Δυνάμεις του Αιγαίου θα ξαναβρεθούν για να  ερμηνεύσουν αγαπημένα τους τραγούδια, από όλη την Ελλάδα και τη  Μεσόγειο καθώς και τα προσωπικά τραγούδια τους που έγιναν γνωστά από τη δισκογραφία και τις συναυλίες τους.
Οι μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθούν  σε δύο διήμερα, 21 και 22 Απριλίου και 25 και 26 Μαΐου.
Οι Δυνάμεις του Αιγαίου προσκαλούν όλους τους παλιούς και νέους φίλους να βρεθούν από κοντά, να  θυμηθούν και να απολαύσουν όμορφη μουσική που θα γλυκάνουν την ψυχή μας και θα μας φέρουν πιο κοντά.
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Άλικο