Από τον Πάνο Ηλιόπουλο

Στις 20/8 στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ του Δήμου, το παρόν έδωσαν στη σκηνή 4 συγκροτήματα της αγαπημένης μας μουσικής.

Ο Δήμος Γαλατσίου παραχώρησε δωρεάν τον χώρο που έγινε η συναυλία, και οι άνθρωποι που διοργάνωσαν το event αλλά και τα ίδια τα συγκροτήματα, αφού γνωρίζουν και ζουν και οι ίδιοι τις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε, αποφάσισαν η είσοδος να είναι ελεύθερη/δωρεάν και αντί εισιτηρίου να υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυχη των εξόδων και την πληρωμή των σχημάτων.

Την βραδιά «άνοιξαν» οι ReignStar (www.facebook.com/reignstarband), μια νέα μπάντα ουσιαστικά, και από ότι έμαθα το χθεσινό live ¨ηταν το 2ό τους, αν κάνω λάθος ας με συγχωρέσετε. Οι ReignStar επηρεασμένοι από Malmsteen/Blackmore, Rainbow, και τις νεοκλασσικές μελωδίες, έδωσαν ένα καλό ξεκίνημα για μια Heavy metal βραδυά. Το συγκρότημα έχει ηχογραφήσει 2 κομμάτια όπου κάποιοι τυχεροί τα πήραν και σε μορφή CD κατά την διάρκεια του live. Περίπου 30 λεπτά μας έδωσαν τις μελωδίες τους και σίγουρα προσωπικά ξεχώρισα το ‘Evil Games’ αλλά και την πολύ καλή διασκευή στους Savatage όπου έπαιξαν το ‘Gutter Ballet’.

Την τιμητική τους είχαν και με την επόμενη μπάντα οι Savatage αφού μετά τους ReignStar, οι Parthian Shot (www.parthianshotband.gr) , κι αυτοί έδωσαν μια καταπληκτική διασκευή στο ‘Edge of Thorns’. Τη συγκεκριμένη μπάντα την έχετε ακούσει και από την Εκπομπή Agent Orange, κάθε Τετάρτη 19.00  – 20.00 από το web radio μας. Πρόσφατα το συγκρότημα είχε προχωρήσει και στην προσθήκη του 6ου μέλους Diamond Kalafatiades στα πλήκτρα. Οι Parthian Shot, μια αρκετά δραστήρια μπάντα, πρόκειται να προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός αυτοχρηματοδοτούμενου EP. Ο Παναγιώτης “Parthos” Παπαγεωργίου, αν και αναγκασμένος να τραγουδήσει σε καρέκλα λόγω τραυματισμού στο πόδι του, τα πήγε περίφημα και φαινόταν ασυγκράτητος στην σκηνή. Από τους Parthian Shot σίγουρα ξεχώρησα το ‘ControVersus’ και τις διασκευές σε Dream Theater με το ‘Pull me Under‘ και Savatage που ανέφερα παραπάνω. Τα παιδιά γράφουν, ηχογραφούν και σύντομα ελπίζω σε μια συνέντευξή τους με την νέα τους κυκλοφορία. Μόνο μου παράπονο το ότι δεν άκουσα το ‘Old Enough’.

Την σκυτάλη πήραν οι 3Fold Pain (www.3foldpain.com). Ένα Alternative/NuMetal συγκρότημα όπου έχουν ήδη κυκλοφορήσει το 1ο τους CD. Το συγκρότημα αποτελείται από 4 μέλη. Το αναφέρω για τον καλό ήχο που είχαν στην κιθάρα όπου μαζί με το ογκόδες μπάσο κάλυπταν σε πολύ καλό βαθμό αυτό που ήθελαν οι ίδιοι να βγάλουν προς τα έξω. Αν δεν κάνω λάθος, και συγχωρέστε με και πάλι γιατί κάποια από αυτά τα συγκροτήματα τα άκουγα για πρώτη φορά, ξεχώρισα το ‘Cant Get Through’ σίγουρα, νομίζω τουλάχιστον, αλλά και την πολύ καλή διασκευή που έκαναν στους Prodigy. Οι 3Fold Pain είναι μια επίσης δραστήρια μπάντα, αφού όπως διαβάζω για τα παιδιά κάνουν συνέχεια live και όπου μπορούν.

Τελευταία μπάντα για την ημέρα ήταν οι Need (www.myspace.com/needband). Για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερα να παρακολουθήσω και τους Need εχθές στο Γαλάτσι. Για να μην τους αδικήσουμε όμως, oι Need είναι μια μπάντα από το 2004, τους έιδαμε πέρσι στο Sonisphere Festival στην Μαλακάσα και σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι κάνουν πολλά και θα κάνουν περισσότερα. Επηρεασμένοι από Metallica και Pantera αλλά και πιο κλασσικούς ήχους του heavy, με ειλικρινά φοβερές συνθέσεις, θα κάνουν την διαφορά αν όχι σύντομα – τα επόμενα χρόνια. Να αναφέρω πως έχουν κάνει Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Jon Oliva’s Pain αλλά και πρόσφατα τους έιχαμε δει μαζί με τους Symphony X.

O ήχος για τον χώρο και την στιγμή που έγινε, γενικά ήταν καλός. Ελπίζουμε ο Δήμος Γαλατσίου αλλά και άλλοι Δήμοι να συνεχίσουν και να ξεκινήσουν να καθιερώνουν τέτοια events.
[box] Οι φωτογραφίες είναι από κινητό. Για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρετε τα Links από τα συγκροτήματα.[/box]