“Όλες οι δημοφιλείς μορφές μουσικής του σήμερα, έχουν πάρει τη δύναμή τους από το beat. Η Rap, το hip-hop, το metal, η pop, και η rock τα beats που χρησιμοποιούν μιμούνται το ανθρώπινο κτύπο της καρδιάς και εκεί βρίσκεται όλη η δύναμη. Το συναίσθημα του να ακούς κάποια από αυτές τις μορφές είναι πάντα κάποια παραλλαγή του ενθουσιασμού, αλλά πριν από τη γέννηση του μπλουζ υπήρχε μια άλλη μορφή του τραγουδιού, στο οποίο ο χρόνος προέρχεται από την ανθρώπινη αναπνοή και τα συναισθήματα είναι πολύ περισσότερο για το συναίσθημα. Αυτοί οι παλαιότεροι τρόποι έκφρασης ήταν γνωστή ποικιλοτρόπως ως bel canto, chanson, plainsong ή απλώς μουσική.

Πάντα αγαπούσα αυτό το άλλο συναίσθημα, που είναι ένα φιλικό, μερικές φορές λίγο θλιβερό, και δεν προσπαθούν να με χτυπούν στο κεφάλι. Ήθελα λοιπόν να τραγουδήσω μερικά από αυτά τα τραγούδια, ελπίζοντας να δώσω το συναίσθημα που ένιωσα ως ακροατής, στους ακροατές μου με τη φωνή μου. Πολλά από αυτά τα τραγούδια είναι στα γαλλικά, ίσως επειδή η γαλλική κουλτούρα έχει πιο πεισματικά αντισταθεί στις επιθέσεις της άγγλο-αμερικανικής μουσικής μηχανής. ”
Iggy Pop

Ο Iggy Pop είναι μια εικόνα, ένας επαναστάτης, ο νονός του πανκ, ο Iggy και οι Stooges “με μια 40 χρονη-μακρά σταδιοδρομία. Δεν υπάρχει κανένας σαν τον Iggy και γενιές των οπαδών του, μουσικοί και κριτικοί μουσικής μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό. Με το νέο του άλμπουμ “Après” έρχεται να μας δείξει μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Αυτό το άλμπουμ είναι ένα ακόμα μη συνηθισμένο άλμπουμ για τον Iggy. Μετά την επιτυχία της αγγλικής / γαλλικής “Preliminaires” από το 2009 επιστρέφει με το “Après” – ένα άλμπουμ γεμάτο με δικές του διασκευές τραγουδιών που τον εμπνέουν.

Όπως εξηγεί ο Iggy “στις επιλογές των τραγουδιών δεν μπορεί κανείς παρά να παρατηρήσει πόσο εκλεκτική, ευέλικτη επιλογή είναι αυτή”. Η κατευναστική φωνή του Iggy συμπληρώνεται από όμορφα σχεδιασμένους, κομψούς ρυθμούς που μας θυμίζουν ότι η μεγάλη μουσική είναι αθάνατη και μπορούνε όλοι να εναρμονιστούμε με αυτή χωρίς να έχει σημασία ποιό είναι το ιστορικό μας.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 9 του Μαΐου.