Οι Φινλανδοί power metallers Stratovarius, ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες το όνομα του καινούριου τους drummer που θα αντικαταστήσει τον αποχωρήσαντα Jörg Michael (τώρα στους Devil’s Train). Είναι ο επίσης Φινλανδός Rolf Pilve, 24 ετών με ήδη αρκετή προϋπηρεσία πίσω από το drum kit, με αρκετά συγκροτήματα με πιο άξια αναφοράς τους Solution.45 με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει 2 demo, 1 single και 1 album (2010 – “Far Aeon Past”) και τους Status Minor με τους οποίους έχει ηχογραφήσει 2 albums.

O τραγουδιστής Timo Kotipelto, αναφέρει ότι ” το κριτήριο για την επιλογή του νέου drummer ήταν να είναι και καλός ‘παίχτης’, αλλά και σωστό άτομο.. Δε ψάξαμε να βρούμε ένα κλώνο του Jörg Michael”.

Έτσι το καινούριο line-up της μπάντας είναι πλέον: Timo Kotipelto – φωνητικά, Jens Johansson – keyboards, Lauri Porra – μπάσο, Matias Kupianen – κιθάρα και Rolf Pilve – drums. Η πρώτη τους εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στις 11/7 στο Ελσίνκι.

Όσο για τον πρώην σύντροφο τους, αυτός παραμένει κοντά στη μπάντα από το πόστο του managment, ενώ το συγκρότημα στις 29/6 θα κυκλοφορήσει το live dvd/Βlue Ray/διπλό cd “Under Flaming Winter Skies – Live In Tampere”, που αποτελεί και τη τελευταία εμφάνιση του Jörg ως drummer της μπάντας.
Το trailer μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω video