Από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, για 4 παραστάσεις, με καλεσμένες τις :

Ρίτα Αντωνοπούλου (15/11) Ειρήνη Σκυλακάκη (22/11), Μαρία Παπαγεωργίου (29/11) και Λίνα Νικολακοπούλου (6/12).

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, εξελίσσει τις επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις του με επίκεντρο τη γυναικεία μορφή, και παρουσιάζει φέτος στο Σταυρό του Νότου ένα μουσικό concept με τίτλο “καρέ της Ντάμας”, στο οποίο συμμετέχουν επίλεκτες καλεσμένες.

Για τέσσερις μουσικές παραστάσεις, ο Απόστολος Ρίζος και η μπάντα του συναντούν επί σκηνής τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες και φωτίζουν καρέ από την ανεξάντλητη σε μεταμορφώσεις γυναικεία μορφή, στο ελληνικό – και όχι μόνο – τραγούδι.

Το εκλεκτό “καρέ της Ντάμας” απαρτίζουν οι κυρίες Λίνα Νικολακοπούλου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου και Ειρήνη Σκυλακάκη.

Την πολύπλευρη και απρόσμενη tracklist των μουσικών παραστάσεων του Απόστολου Ρίζου, συνθέτουν τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από κορυφαίες ερμηνεύτριες, ενώ κάθε παράσταση αποτελεί και ένα μοναδικό μουσικό στιγμιότυπο, που εμπνέεται από την προσωπικότητα της καλεσμένης του.

Τις μουσικές συνοδεύουν σπάνια φωτογραφικά καρέ από την πολυτάραχη και γοητευτική ζωή μιας ανώνυμης – εξ’ αυτού και μυστηριώδους –Ελληνίδας, που έζησε τον προηγούμενο αιώνα στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια. 

Παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Κώστας Νικολόπουλος / κιθάρες, Παναγιώτης Τσεβάς /πιάνο, ακορντεόν, Γιάννης Πολυχρονάκης / μπάσο, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης /βιμπράφωνο, drums 

Κάθε Πέμπτη, από τις 15 Νοεμβρίου και για 4 παραστάσεις (15, 22, 29/11 και 6/12) στην ανανεωμένη σκηνή του Σταυρού του Νότου (plus).

Επιμέλεια προβολών: Τάμμυ Τσέκου

Οργάνωση Παραγωγής : Wide Angle Communications