Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
Ψαραντώνης
Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων : Tickethouse
Ηλεκτρονική Προπώληση : Ticketpro.gr, ViVa.gr

Η Προπώληση ξεκινά την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις ανάγκες της βραδιάς αυτής, ο χώρος θα ειναι διαμορφωμένος ειδικά με περιορισμένες θέσεις καθήμενων και τραπέζια. Μπορείτε να κάνετε κράτηση τραπεζιού τηλεφωνώντας στο 6947927547.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 Ο Ψαραντώνης επιστρέφει στο Gagarin για μια ακόμα συγκλονιστική συναυλιακή εμπειρία . Τιμή μας.

O Ψαραντώνης, ο θρύλος της κρητικής μουσικής, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι “το ζωντανό πνεύμα του Διόνυσου που αναπνέει, εργάζεται, εκφραζεται και κυκλοφορεί στη σύγχρονη ψευδοχριστιανοχτυπημένη Ελλάδα ” όπως σημειώνει ο Γιάννης Αγγελάκας. “Λύρα Ευλογημένη” κατά τον Nick Cave. O «Τζίμι Χέντριξ της ελληνικής λύρας» για το World Music Institute. «Εμένα με λένε Αντώνη» σχολίασε γελώντας ο Γιός του Ψηλορείτη.
Με την επιβλητική του παρουσία στη σκηνή, με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, ο Ψαραντώνης καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του σε μά θρησκευτική μυσταγωγία. Οι ζωντανές εμφανίσεις του Πανάρχαιου Νέου είναι κάτι ανεπανάληπτο, ειδικά για εκείνους που τον βλέπουν πρώτη φορά. Το δέος που προκαλεί είναι τόσο μεγάλο που , ανά στιγμές, ξεχνάς να αναπνεύσεις. Σε κάθε συναυλία του “κενταει” διαφορετικά. Οι περίφημοι δε αυτοσχεδιασμοί του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγάλες στιγμές της τζαζ.
Από το 1982 μέχρι σήμερα ταξιδεύει με την μουσική του, μαθαίνοντας, σαν ένας ταγμένος σταυροφόρος, τη λύρα στις άκρες του κόσμου: από μικρές σκηνές μέχρι παγκόσμια φεστιβάλ όπως το “Journée des cinq continents” στη Ζυρίχη και το Άμστερνταμ, στο World Music Institute στο Town Hall της Νέας Υόρκης, στο φεστιβάλ ροκ μουσικής “All tomorrow’s parties” στο Μάινχεντ της Αγγλίας , στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.
Η λύρα του Ανωγειανού μουσικού εκτίθεται σήμερα στο “The World’s first Global Musical Instrument Museum” στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ).
Ο Ψαραντώνης, μαζί με την Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, τον Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι, θα παίξει την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί στο Gagarin 205 το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Είπαν για τον Ψαραντώνη
O Ψαραντώνης είναι ένα προϊστορικό θεριό κρυμμένο σε μια σπηλιά της Κρήτης… Τσακισμένη ερμηνεία, βαθιές ανάσες και η μουσική που παρεμβαίνει διακριτικά… O Ψαραντώνης δεν είναι αυτού του κόσμου, ταblues του σκίζουν την καρδιά – Μάκης Μηλάτος
Έντονη εμπειρία, την οποία δεν μπορείς να παρακολουθήσεις μέχρι τέλους. Πολλές φορές νιώθεις ότι θα κόψει τη χορδή-ζωή στη μέση. Ο Ψαραντώνης συμμετέχει με σύγκορμη συγκίνηση σε κάθε μουσική και λεκτική φράση. – Avopolis
Ας πούμε πως ο εμπλουτισμός του Glastonbury με τον Ψαραντώνη θα ήταν μια καλή κίνηση για τους Άγγλους – mic.gr