Μετά του δημοσίευση της  απάνθρωπης εσωτερικής οδηγίας, να κάνει την ήδη πολύ δύσκολη ζωή των αστέγων, ακόμα δυσκολότερη με το βρέξιμο των μοκετών και την ενεργοποίηση σειρήνων και μετά τον σάλο που έχει προκληθεί καιρό #cancel_ianos, ο σκηνοθέτης της σειράς “Όρκος” αποσύρει την χορηγική συνεργασία με το βιβλιοπωλείο!

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Για την εκδοτική εταιρεία Ιανός.

Μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά στους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας, μετά από τα βασανιστήρια, που τους ανάγκασε να υποστούν (διωγμούς, βρεγμένες μοκέτες κλπ), αισθάνομαι την ανάγκη να πληροφορήσω το κοινό που παρακολουθεί τον «Όρκο», ότι θα σταματήσουμε την χορηγική συνεργασία μαζί τους, και θα απαλοιφθεί το όνομα της εταιρείας στους τίτλους της σειράς, σαν μια μικρή ένδειξη της αντίθεσής μας σε τετοιες τακτικές απανθρωπιάς. Δεν θα δεχτούμε καμία συγνώμη, ούτε κανενός είδους στρογγύλεμα.

Η σειρά «Όρκος» ασχολείται με σεβασμό με τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και δεν θα δεχτεί, όσο τουλάχιστον μπορούμε, τέτοιους απάνθρωπους τρόπους συμπεριφοράς.

Αυτό θα συμβεί μετά το Σαββατιατικο διπλο επεισόδιο που έχει παραδοθεί δυστυχώς στο κανάλι δυο μέρες πριν το γεγονός.

Λυπούμαστε που επιβεβαιωνόμαστε όσο αφορά στην οπτική κάποιων για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται, όχι από επιλογή, στους δρόμους. Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους φροντίζουμε, να τους περιθάλπτουμε, και να τους τιμάμε.

Εμείς στον Όρκο, υποθέτω και όσοι μας βλέπετε, δεν το ανεχόμαστε».