Το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Γενάρη της νέας χρονιάς, ο τραγουδοποιός κατεβαίνει στην Αθήνα στο πλαίσιο των επιλεγμένων, λίγων και καλών, παραστάσεων που πραγματοποιεί τη χειμερινή περίοδο.

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αναμένεται να κατακλυστεί από τους πιστούς «οπαδούς» του αλλά και γενικότερα από απαιτητικούς ακροατές που αναζητούν μια εναλλακτική «ματιά» στα κοινότυπα και τετριμμένα της σύγχρονης τραγουδοποιίας. Έναν ειλικρινή λόγο, μερικές καθαρές κουβέντες με γήινους συμβολισμούς αλλά και σουρεαλιστικά στοιχεία, που πατάει στην παράδοση αλλά βλέπει το σήμερα, με τις μελωδίες να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος δίχως να λείπουν οι εκπλήξεις.

Όπως αναγράφεται στο δελτίο τύπου των παραστάσεων:

«Δεν μ’ αναγνωρίζετε…»

Ίσως και να τον αναγνωρίσουμε από χρησμούς που άφησε ο Τειρεσίας, από λαμπυρίδες και στυλίτες, ίσως από την άγρια Ροδιάή τον Ρίβα που χασμουριέται στον ίσκιο της… Κάπου τον είχαμε δει… Να κουβεντιάζει με το τελευταίο τσιγάρο του Φορτίνο Σαμάνο και πιο πριν να τα πίνει στην Ανδρομέδα. Λέγεται ότι μάλωνε με την Αγρύπνια και ότι συνέτιζε παλιοκόριτσα σαν τηνΑλεξάνδρα. Κάποιοι άλλοι τον είδαν μετά να καλοπιάνει τονΑποσπερίτη… Για να γυρίσει, με το μικρό του όνομα τον φωνάξαμε και είδαμε να χαμογελάει ένας αλητήριος νους! Μ’ ένα αρμένικο σαράκι αρμένιζε πάνω-κάτω από Λάρισα ως Αμερική και μετά σαν παιδί ξαναγυρνούσε στην Κοιλάδα του. Σ’ εκείνη που οΠλάτανος μιλάει, που αδημονεί ο Πεχλιβάνης και ηΠερσεφόνη κατηφορίζει… Είναι ο ίδιος που τραγουδώντας ένα βράδυ, έριχνε μπροστά το σώμα του σαν να μας προσκυνούσε…

Νόμιζε πως δεν θα τον αναγνωρίζαμε… Mα τη σελήνη, δεν τη γελάει κανείς.

Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη
Δημήτρης Μυστακίδης – ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας – βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Κώστας Παντέλης – ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Χανιώτης – μπουζούκι, τραγούδι
Μάκης Μπουκάλης – ακουστικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας – τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης– κλαρίνο
Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας – Μάκης Πελοπίδας
Φωτισμός : Χρήστος Λαζαρίδης- Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής : Κλεάνθης Καραπιπέρης

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
210-9315600

27,28,29/01/2012

Τιμές κατανάλωσης : 5€ (μπύρα & κρασί) 7€ (ποτό) 9€ (ποτό σπέσιαλ)
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € – Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (11:00π.μ – 11:00μ.μ.)
Public ( Σύνταγμα , Μαρούσι -The Mall Athens, Αγ . Δημητρίου -Athens